Najem žičnic podaljšali do konca junija

Marprom bo za žičniško infrastrukturo še naprej plačeval 10.000 evrov mesečne najemnine.

Objavljeno
30. marec 2015 23.45
Iztok Kvas, vodja Bike parka pri Športnem centru Pohorje, 3.7.2014, Maribor
Miha Rubin
Miha Rubin
Maribor – Stečajnemu upravitelju Športnega centra (ŠC) Pohorje je sodišče izdalo soglasje, da žičniške naprave na Pohorju še za tri mesece odda v najem javnemu podjetju Marprom. Ta je dopolnil cenik prevozov s Pohorsko vzpenjačo.

Glede najema žičniške infrastrukture je stečajni upravitelj Drago Dubrovski povedal, da so sklenili aneks k obstoječi pogodbi z Marpromom (potekla je danes) in jo tako podaljšali do 30. junija. Do takrat bo predvidoma že opravljena izločitev dela premoženja ŠC Pohorje v stečaju in prenosa na Mestno občino Maribor. Mesečna najemnina za gondolo s pripadajočimi prostori in druge žičnice ostaja 10.000 evrov; na nekaterih se nameravajo po smučarski sezoni lotili remonta, gondola pa bo obratovala naprej, saj so prevozi z njo javna služba, ki jo Marprom kot koncesionar izvaja vse leto.

Dopolnjen cenik

V Marpromu so za poletno sezono, v kateri največ prihodkov ustvarijo s prevozi kolesarjev, dopolnili cenik za gondolo s paketom vozovnic za kolesarje. Na ceniku je bila doslej tudi dnevna vozovnica za kolesarje, ki je zajemala prevoz z gondolo in uporabo kolesarskega parka, a ker po besedah Nataše Šeneker iz Marproma zaradi zakonskih omejitev ne morejo biti upravljavci tega parka, so cenik dopolnili z vozovnicami za kolesarje, ki zajemajo izključno prevoz z gondolo.

Od 1. aprila bo dnevna kolesarska vozovnica za odrasle med tednom stala 15 evrov, doslej je enkratni prevoz potnika in kolesa stal osem evrov. Po novem bodo na voljo še poldnevne in sezonske kolesarske vozovnice, Mariborčani pa bodo lahko uveljavljali 30-odstotni popust.