Najmočneje sneži na severovzhodu, snežilo bo še v četrtek, ponekod v petek

Sneg ponovno povzroča težave v prometu, enako je pričakovati v četrtek.

Objavljeno
16. januar 2013 17.46
Posodobljeno
16. januar 2013 19.00
SNEG
R. D., Delo.si, STA
R. D., Delo.si, STA
Ljubljana - Trenutno najmočneje sneži na severovzhodu Slovenije, v osrednji Sloveniji in na jugovzhodu pa so se padavine zaenkrat umirile, je povedal dežurni vremenoslovec na Agenciji RS za okolje Jure Cedilnik. Sneg ponovno povzroča težave v prometu, enako je pričakovati v četrtek.

Stoječe tovorno vozilo ovira promet na hitri cesti Razdrto - Vrtojba med pokritim vkopom Rebernice I in CP Nanos na voznem pasu proti Podnanosu. Tovorna vozila izločajo iz prometa na hitri cesti Razdrto - Vrtojba na prehodu Vrtojba v smeri Podnanosa in na podravski avtocesti pred počivališčem Dravsko Polje v smeri Ptuja in Gruškovja, piše na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Zapore zaradi zdrsov tovornih vozil na regionalni cesti Slovenska Bistrica - Maribor v Slovenski Bistrici na Jožefovem klancu ter na regionalni cesti Slovenske Konjice - Slovenska Bistrica pri Prelogah ni več.

Po besedah Cedilnika je poleg Štajerske, Koroške in Prekmurje pas padavin trenutno tudi nad Primorsko, kjer lahko na nižje ležečih predelih tudi dežuje, ter nad Notranjsko in Posočjem. Do sedaj je na nekaterih delih države padlo okoli 10 centimetrov snega ali manj, je dejal.

»Največ padavin preko noči pričakujemo v severovzhodnem delu, medtem ko na jugozahodu pričakujemo nekaj burje in s tem povezanih težav zaradi prenašanja snega,« je pojasnil Cedilnik. V četrtek bodo padavine prisotne predvsem v notranjosti Slovenije, njihova intenziteta pa bo manjša. Kljub temu bo padlo med pet in deset centimetrov snega, na vzhodu tudi do 15 centimetrov.

Tudi v petek lahko v jugovzhodni Sloveniji pade okoli pet do deset centimetrov snega, padavine pa bodo najdlje vztrajale prav na tem delu države, je še pojasnil Cedilnik.