Najprej drsanje, potem Dan D za Novomeščane

Veščin drsanja in hokeja na ledu se bodo dopoldne učili otroci, popoldne in zvečer pa bo drsališče na voljo vsem.

Objavljeno
18. december 2014 11.50
Zdenka Lindič - Dragaš, Novo mesto
Zdenka Lindič - Dragaš, Novo mesto

Novo mesto – Na novomeškem Glavnem trgu bo konec tedna prvič zaživelo mobilno drsališče, od ponedeljka pa bodo na trgu namesto avtomobilov stojnice, predstave, koncerti, delavnice in drugo predpraznično dogajanje.

»Drsališče je glavna novost decembrskega dogajanja na Glavnem trgu in dodaten prispevek k oživljanju starega mestnega jedra,« je povedal novomeški župan Gregor Macedoni. Osnovnih veščin drsanja in hokeja na ledu se bodo dopoldne učili otroci, popoldne in zvečer pa bo drsališče na platoju pred Hišo kulinarike na voljo vsem občanom. Delovalo bo do konca januarja, drsanje pod vodstvom učitelja animatorja bo brezplačno, evro do dva bo stala le izposoja drsalk.

Na zgornjem delu trga, ki bo zaprt za ves promet, bo od 22. do 30. decembra med 16. in 22. uro božično-novoletni sejem. Med 17. in 19. uro bo na velikem odru pri rotovžu vse dni program za otroke, ki jih bo 23. decembra obiskal Božiček, 30. pa dedek Mraz. Večerni program s koncerti in drugimi prireditvami med 20. in 23. uro je namenjen najširšemu krogu obiskovalcev. Na Glavnem trgu bo silvestrovanje z domačimi skupinami Ice on Fire, Društvo mrtvih pesnikov in Dan D.

Veseli december bo po Macedonijevih besedah stal 45.000 evrov, od tega bo drsališče stalo 20.000 evrov. Stroške okrasitve in osvetlitve so zmanjšali na okoli 10.000 evrov. Občina bo prispevala okoli 70 odstotkov denarja, za drugo upajo na sponzorje.