Najprej nadzorniki, nato direktor

Nigrad po odstopu direktorja Srečka Hvauca še vedno čaka na novo vodstvo, prijavljenih 19 kandidatov.

Objavljeno
17. november 2013 23.38
Srečko Hvauc (SDS), 19. 9. 1959
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor
Maribor – Komunalno podjetje Nigrad v večinski lasti občine še vedno ni dobilo direktorja, potem ko je pred več kot tremi meseci z direktorskega mesta odstopil Srečko Hvauc. Prihodnji teden naj bi Nigrad dobil nov nadzorni svet, ta pa bo izbral novega direktorja.

Septembrski razpis je bil zaradi zahteve mariborske občine po menjavi nadzornikov ustavljen. Občina je sicer zahtevala sklic skupščine le tri mesece po tem, ko je v Nigrad nastavila nove člane nadzornega sveta; od teh želi zdaj zaradi konflikta interesov razrešiti predsednico Metko Pavčič in Sama Petra Medveda, medtem ko je Igor Petelin septembra sam odstopil. Za svoje nove predstavnike v nadzornem svetu MOM predlaga Stipana Mudražijo, Branka Halužana in Iztoka Frasa, ki bodo predvidoma imenovani na torkovi skupščini.

Medtem je dosedanjemu direktorju Nigrada Srečku Hvaucu po odstopu potekel trimesečni odpovedni rok, zato podjetje te dni vodi kar zdajšnja predsednica nadzornega sveta Metka Pavčič. Kot je pojasnila, so sicer Hvaucu ponudili dve pogodbi, prvo po obligacijskem zakoniku in drugo po zakonu o delovnih razmerjih: »Ko bomo pridobili ustrezna pravna menja glede pogodbe, pričakujem, da bo Hvauc prevzel začasno vodenje podjetja do izbire novega direktorja.«

Na razpis je prispelo 19 vlog, odločitev o imenovanju pa bo sprejel novi nadzorni svet, je povedala Pavčičeva. Po njenih besedah so med prijavljenimi tudi zelo dobri kandidati, zato upa, da bodo novi nadzorniki Nigrada z delom začeli takoj, ko bodo imenovani. Nadzorni svet v sedanji sestavi je sicer pregledal vse kandidature, izločili niso nikogar, na razgovor pa so do prekinitve razpisnega postopka povabili 9 kandidatov. O imenih Pavčičeva ni želela govoriti, je pa še pojasnila, da ima (nov) nadzorni svet tudi pravico razveljaviti postopek in ga začeti znova. M. R.