Nasip bo vila bloke obdaril z garažami

Civilna javnost v Medlogu želi drevesni park, investitorji stanovanja za trg, odločujoči pa bodo protipoplavni ukrepi.

Wed, 11.01.2017, 07:00

Celje – Na območju nekdanje mlekarne oziroma Tuševega skladišča in v neposredni bližini propadlega Vrtnarstva Celje načrtuje družba GM Invest gradnjo od osmih do devetih vila blokov. A načrte bodo brez omejitev lahko uresničili le, če bo ministrstvo za okolje in prostor (MOP) dobilo dovoljenje za gradnjo visokovodnega nasipa. Zaradi njega bo zagotovo treba podreti nekaj opuščenih rastlinjakov.

Družbo GM Invest sta skupaj ustanovila Mirko Tuš in Gorazd Lukman. Tuš se je iz lastništva umaknil, tako da je Lukman edini lastnik družbe, ki si na območju ob Ljubljanski cesti že nekaj let prizadeva zgraditi vile s podzemnimi garažami. Novembra 2015 je župan Bojan Šrot sprejel sklep, da za to območje pripravijo občinski podrobni prostorski načrt, GM Invest pa mora kot pobudnik zagotoviti projekt za postopek sprejemanja prostorskega akta in vse druge strokovne podlage.

Čeprav je bil županov sklep marca lani objavljen v uradnem listu, podrobnejših informacij javnost ni dobila. Niti mestni svetniki ne. In tako je mimo tega nastala civilna pobuda za bližnji drevesni park, gradnja visokovodnega nasipa pa vsem drevesom zagotovo ne bo prizanesla. Nekaj jih je že padlo, a ne za gradnjo, ampak za njivo.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor