Na strmoglavljenem letalu namesto milijonov »le« deset tisočakov

Na policiji zanikali navedbe o kovčku z milijoni evrov na strmoglavljenem letalu. Identitete umrlih še nepotrjene.

Objavljeno
19. julij 2016 12.59
brez naslova
Mo. Č., STA
Mo. Č., STA

Ajdovščina − S Policijske uprave (PU) Nova Gorica so sporočili, da na letalu, ki je prejšnji teden strmoglavilo na gozdnem območju nad Ajdovščino, niso našli kovčka z več milijoni evrov, kot so poročali številni mediji. Na kraju nesreče so sicer res našli gotovino, in sicer okoli 10.000 švicarskih frankov, skupaj z razno dokumentacijo.

Na PU Nova Gorica so pojasnili, da preiskava še poteka. Spomnimo, letalo ameriške registracije je prejšnji četrtek zaradi slabega vremena in nizkih temperatur strmoglavilo blizu regionalne ceste med naseljema Lokve in Predmeja. Na njem so bili po dosedanjih ugotovitvah policije štirje nemški državljani.

Neuradno gre za 38-letnega poslovneža Thomasa Wagnerja, njegovega poslovnega partnerja v družbi Unister 39-letnega Oliverja Schillinga, 73-letnega pilota in 65-letnega bankirja. Po poročanju Primorskih novic sta se Wagner in Schilling v Benetkah najverjetneje sestala z morebitnimi investitorji v njuno računalniško podjetje. Primorske novice nadalje navajajo pisanje nemškega časopisa Der Spiegel, da je sodišče v Leipzigu sprožilo insolvenčne postopke in imenovalo prisilnega upravitelja za podjetje Unister.

Iz dokumentacije je mogoče razbrati, da je bil 38-letnik pred nesrečo v Italiji domnevno oškodovan za večjo vsoto denarja. Novogoriški policisti v zvezi s tem intenzivno sodelujejo z nemškimi in italijanskimi varnostnimi organi.

Na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani trenutno opravljajo sodno obdukcijo štirih umrlih v strmoglavljenju, ki bo uradno potrdila njihovo identiteto. Na PU Nova Gorica so pojasnili, da bodo identitete umrlih lahko potrjene šele, ko bodo prejeli biološke materiale sorodnikov domnevno pokojnih.