Nekdanji dekan Logožar umaknil tožbo proti mariborski univerzi

Klavdij Logožar je leta 2008 prodal vsebino diplomskega dela svoje študentke kot študijo Darsu za 24.000 evrov.

Objavljeno
27. januar 2016 08.38
Š. P., STA
Š. P., STA
Maribor − Univerza v Mariboru je v torek z dogovorom zaključila postopek mediacije z razrešenim dekanom ekonomsko-poslovne fakultete (EPF) Klavdijem Logožarjem. »Na ta način so zaključeni vsi postopki, ki jih je Logožar sprožil proti Univerzi v Mariboru«, so za STA povedali na rektoratu univerze. Logožar se je medtem spet vrnil na EPF, kjer predava.

Vsebina dogovora z Logožarjem, ki je bil razrešen s položaja zaradi prodaje diplomske naloge svoje študentke, je zaupne narave, zato podrobnosti niso znane. »Stranki v postopku sta se dogovorili, da je vsebina dogovora zaupne narave, zato je ne smemo razkriti in komentirati,« so bili redkobesedni na rektoratu.

Po poročanju spletne izdaje časnika Večer je vodstvo univerze doseglo, da je Logožar umaknil tožbo proti univerzi in se odpovedal vsem nadaljnjim tožbenim postopkom v zvezi s tem primerom. Od univerze je menda terjal 80.000 evrov, obe strani pa sta se v mediaciji dogovorili, da nosita vsaka svoje stroške sodnega postopka.

Logožar se je znašel pod plazom kritik, potem ko je časnik Dnevnik julija lani razkril, da je leta 2008 prodal vsebino diplomskega dela svoje študentke kot študijo Darsu za 24.000 evrov, in to brez vednosti študentke. Zato ga je rektor Igor Tičar oktobra lani razrešil z mesta dekana EPF, a ostaja zaposlen na EPF. Tam po poročanju medijev znova predava, potem ko se je prejšnji teden po več kot trimesečni odsotnosti vrnil z bolniškega dopusta.

Na EPF je po poročanju Večera še vedno tudi predstojnik Inštituta za transport in poslovno logistiko in predstojnik usmeritve Mednarodna poslovna ekonomija. Ostaja tudi senator univerze.

Poleg tožbe na rektorjev sklep o razrešitvi je Logožar po poročanju časnika Dnevnik tudi vložil na mariborsko delovno sodišče zahtevo za varstvo zakonitosti, s katero je poskušal razveljaviti razrešitev z vodstvene funkcije, a mu jo je sodišče zavrnilo.