Nekrep: vnovič o (ne)odvzemu licence Zlatki Kanič

Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Živčec Kalanova 
je v drugo razpisala ustno obravnavo.

Objavljeno
20. november 2011 19.03
Posodobljeno
21. november 2011 06.15
Di. Z., zdravje
Di. Z., zdravje

Ljubljana – Danes se bo v prostorih Zdravniške zbornice Slovenije ponovila ustna obravnava glede primera Nekrep, ki je bila prvič, pred mesecem dni, prekinjena.

To se je zgodilo zaradi odločitve zdravnice Zlatke Kanič – v postopku bo sprejet sklep o (ne)odvzemu zdravničine licence –, da zaradi odsotnosti odvetnika ne bo pričala.

Od sedmerice vabljenih prič se jih je prvič odzvalo pet. Na obravnavo, do katere je prišlo zaradi večje strokovne pomanjkljivosti oziroma napake pri zdravljenju Bora Nekrepa, tedaj nista prišla Tatjana in Matjaž Nekrep, mama in oče zdaj že tri leta in osem mesecev pokojnega otroka.

Staršem, kot pravijo, zadošča nedavni sodni epilog, po katerem bo omenjena zdravnica kaznovana z desetimi meseci pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let. Aktualno odločanje, ki pri zdravniški zbornici poteka po zakonu o upravnem postopku in ga vodi predsednica zbornice Gordana Kalan Živčec, pa označujejo za farso.

Tako je bila ovrednotena tudi petkova poteza zbornice, ki je javnost obvestila o (že dva meseca stari) odločitvi okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani. To je ovadbo, v kateri je odvetnik Nekrepovih Andrej Pitako predsednici zbornice očital zlorabo uradnega položaja in uradnih pravic, zavrglo z utemeljitvijo, da očitanega kaznivega dejanja ni bilo.