Ponekod po Sloveniji močna neurja s točo

Zaradi plazu je prekinjen železniški promet med Zidanim Mostom in Hrastnikom. Med postajama organiziran nadomestni avtobusni promet.

Objavljeno
29. avgust 2016 20.44
NEURJE V MARIBORU
Ma. F., STA
Ma. F., STA
Maribor - Neurje, ki se je danes popoldne razbesnelo nad severovzhodno Slovenijo, je veliko nevšečnosti za zdaj povzročilo predvsem na območju Šentilja in Slovenj Gradca. Meteorne vode so zalivale objekte, močan veter pa je odkrival strehe, so zapisali na spletni strani za zaščito in reševanje. Nevihte z nalivi se obetajo tudi v večernih urah.

Za zdaj je ujma največ težav povzročila v Slovenskih goricah, predvsem v občini Šentilj, kjer so gasilci že morali v več primerih posredovati zaradi meteornih vod, ki so poplavile nekatere objekte, poplavil je vodotok, prišlo je tudi do plazu. V Pesnici je poškodovalo streho, meteorne vode pa so zalile tudi objekt v Zgornji Polskavi.

Aktualno radarsko sliko padavin si lahko ogledate TUKAJ.

Prekinjen železniški promet med Zidanim Mostom in Hrastnikom

Zaradi zemeljskega plazu na progi je prekinjen železniški promet med železniškima postajama Hrastnik in Zidani Most. V potniškem prometu je med postajama organiziran nadomestni avtobusni promet, tovorni promet pa je za zdaj ustavljen.

Vzdrževalne ekipe Slovenskih železnic so že na terenu, območje bodo zavarovale in začele s sanacijo, so še sporočili iz Slovenskih železnic.

Poplavljena cestišča, zaprte ceste

Zaradi poplavljenih cestišč je zaprta regionalna cesta Hrastnik - Marno - Rimske Toplice, pri Brdcah, obvoz pa je urejen po lokalnih cestah. Prav tako sta zaprti glavna cesta Hrastnik - Zidani Most, pri podvozu, in regionalna cesta Cerknica - Rakitna, v Cerknici, na Notranjski cesti.

Zaradi plazov sta zaprti glavna cesta Zidani Most - Sevnica, med Zidanim Mostom in Radečami, ter glavna cesta Ravne na Koroškem - Dravograd, pri Dobrijah. Zaradi podrtega drevja na regionalni cesti Kalce - Planina je med Grčarevcem in Planino promet urejen izmenično enosmerno.

Zaradi podrtega drevja je zaprta cesta Ljubljana-Kočevje pri Žlebiču.

Danes zvečer in v prvem delu noči bodo zlasti v severni, vzhodni in osrednji Sloveniji še možni hitri porasti hudourniških vodotokov, možna pa so tudi razlitja, so sporočili z Agencije RS za okolje.

Prometno informacijski center na spletni strani voznike opozarja, naj se ob močnejših padavinah ali toči ne ustavljajo pod mostovi in nadvozi ter v predorih.