Nevihte se pomikajo proti jugovzhodu države

Na območju Gorenjske, Koroške, Štajerske in Zasavja se je podrlo nekaj dreves.

Objavljeno
11. maj 2014 20.12
Posodobljeno
11. maj 2014 20.13
Avstraliji se približuje "polpolna nevihta"
K. V., Ti. Kr., Delo.si/STA
K. V., Ti. Kr., Delo.si/STA

Bled/Muta/Maribor/Ljubljana - Po večini države močno dežuje, lokalno se pojavljajo tudi nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra nad 70 kilometrov na uro. Po podatkih Agencije RS za okolje se nevihte pomikajo proti jugovzhodu države in se bodo v približno dobri uri umirile.

Po podatkih oddelka za hidrološko napoved Agencije RS za okolje lahko ob prehodu vremenske fronte z močnimi nalivi prehodno močneje narastejo hudourniki.

Neurja z močnim vetrom in nalivi, ponekod tudi točo, so zvečer zajela severni, nato pa tudi osrednji in jugovzhodni del države.

O več nevšečnostih zaradi močnega vetra poročajo z območja Trbovelj. Okrog 20. ure je na območju Ostenka in Dobovca prišlo do izpada električne energije, slabe pol ure zatem je brez električne energije ostalo celotno območje Trbovelj.

V naselju Igelnik v občini Trebnje je močan veter prevrnil telefonski drog, v novomeški občini v naselju Verdun je prevrnil električni drog, v obči Straža pa je nad cesto Zalog - Straža nagnil električni drog.

Poročajo tudi o več podrtih drevesih, med drugim je drevo padlo na regionalno cesto Trbovlje - Hrastnik ter na cesti Zidani most - Radeče, Polzela - Andraž v Založah.

Na Prometno-informacijskem centru opozarjajo na zmanjšano vidljivost, voznikom pa svetujejo, naj prilagodijo hitrost vožnje in upoštevajo varnostno razdaljo.

Po napovedih vremenoslovcev se bo v drugi polovici noči vreme povsod umirilo. Zjutraj bo jasno in po nižinah megleno.