Nič več novih Polzelinih nogavic (FOTO)

Ob ugašanju proizvodnje nogavic Polzela si oglejte galerijo arhivskih fotografij. Jutri pa ne spreglejte širše zgodbe o Polzelinih začetkih in o tem, kaj se je z njo dogajalo zadnjih nekaj let.
Fotografija: Polzeli, ki se je že dlje časa spopadala s finančnimi težavami, je država v zadnjih letih pomagala večkrat. (Fotografija iz leta 2015.) FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Polzeli, ki se je že dlje časa spopadala s finančnimi težavami, je država v zadnjih letih pomagala večkrat. (Fotografija iz leta 2015.) FOTO: Leon Vidic/Delo

V petek bo Tovarna nogavic Polzela dobila svoj epilog. Njen stečajni upravitelj Zlatko Hohnjec bo ustavil celotno proizvodnjo. Tovarna Polzela je v stečaju od decembra 2016, zdaj pa jo bodo zaprli, saj lahko po zakonu podjetje v stečaju obratuje največ leto dni. Hohnjec je pojasnil, da bodo dokončali samo še napletene izdelke, maloprodajne trgovine pa bodo ostale odprte do odprodaje zalog.

Tretja javna dražba, za katero je stečajni upravitelj postavil izklicno ceno 2,46 milijona evrov, zaradi pomanjkanja zanimanja ni bila uspešna. Število delavcev so že nekaj časa zmanjševali, zdaj jih je delalo še 85.

Kot je pojasnila predstavnica sindikata, sekretarka območne organizacije Savinjska ZSSS Mojca Stropnik, je Polzela primer pozitivne prakse poslovanja podjetja v stečaju. Delavci so lahko delali še leto in pol, nekateri pa so v tem času izpolnili tudi pogoje za upokojitev. Kot je še pojasnila, ima zavod za zaposlovanje navodila, da delavcem čim prej poišče novo delo.

Komentarji: