NIOSB dobil dovoljenje za opravljanje dejavnosti

Nacionalni inštitut bo lahko operiral na srcu bolne otroke, zdravniki se bodo izmenjevali.
Fotografija: 2 STr_Poslanci dodatni zasluzki
Odpri galerijo
2 STr_Poslanci dodatni zasluzki

Ministrstvo za zdravje je včeraj izdalo dovoljenje za opravljanje zdravstvene dejavnosti Nacionalnemu inštitutu za otroške srčne bolezni (NIOSB) za specialistično ambulantno dejavnost in bolnišnično dejavnost, so sporočili z ministrstva za zdravje.

»NIOSB izpolnjuje vse pogoje za izdajo dovoljenja za opravljanje zdravstvene dejavnosti. NIOSB ima zaposlene odgovorne nosilce za pediatrijo, anesteziologijo, reanimatologijo in perioperativno intenzivno medicino ter kardiovaskularno kirurgijo. Nosilci, ki izpolnjujejo vse pogoje, ki jih določa ZZDej, so zaposleni za krajši delovni čas,« so utemeljili na ministrstvu svojo odločitev.

Zapisali so še, da bo NIOSB nadaljeval zaposlovanje dodatnih zdravnikov, medicinskih sester in drugega zdravstvenega osebja, s prenosom kliničnega dela pa bo sklenjena tudi pogodba z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije. NIOSB ima po navedbah ministrstva z UKC Ljubljana sklenjeno pogodbo o sodelovanju, s katero UKC Ljubljana NIOSB zagotavlja prostore in opremo ter nujno medicinsko pomoč, anesteziološko dejavnost z reanimacijo, laboratorijsko, rentgensko in drugo diagnostiko skladno s svojo strokovno usmeritvijo, preskrbo z zdravili, preskrbo s krvjo in krvnimi pripravki, patoanatomsko dejavnost, reševalno službo in medicinsko rehabilitacijo pacientov.

 

Komentarji: