Novi mislinjski župan je Bojan Borovnik

Volivci so ga izbrali že v prvem krogu.

Objavljeno
10. maj 2015 23.04
Mateja Celin, Slovenj Gradec
Mateja Celin, Slovenj Gradec

Mislinja - Nadomestnih županskih volitev v Mislinji se je danes udeležila dobra polovica (54,91 odstotka ali 2141) od 3892 volilnih upravičencev, ki so novega župana izbirali med tremi kandidati: občinskim svetnikom Bojanom Borovnikom, bivšim županom Viktorjem Robnikom ter bivšim občinskim svetnikom Živkom Jeseničnikom.

Že v prvem krogu so izbrali Borovnika, kandidata stranke SD, ki je dobil 53,47 odstotka ali 1139 glasov. Dvakratni bivši župan Mislinje Viktor Robnik, neodvisni kandidat s podporo SDS, ki je tokrat sicer za župana kandidiral že četrtič, je dobil 659 ali 30,94 odstotka glasov, neodvisni kandidat Živko Jeseničnik pa 15,59 odstotka ali 332 glasov. Neveljavnih je bilo 11 glasovnic.

Borovnik je kot občinski svetnik že od februarja nadomeščal preminulega župana Franca Šilaka, ta je županoval od leta 2012, ko je premagal Robnika, na zadnjih lokalnih volitvah lani jeseni pa ni imel protikandidata. Borovnik, sicer zaposlen v Gorenju, bo županoval poklicno, občanom pa obljublja pomoč občine pri sofinanciranju malih čistilnih naprav in ureditvi komunalnega omrežja, večji poudarek promociji turizma, v Mislinji želi urediti industrijsko-poslovno cono ter zgraditi igrišče v centru kraja, ob šoli pa večnamenski prireditveni objekt in telovadnico. Kot je novi župan povedal po objavi rezultatov, bo njegova prednostna naloga čistilna naprava v Doliču, za katero si bo prizadeval pridobiti evropska in državna sredstva, saj gre za velik finančni zalogaj.

Občinska volilna komisija se bo sestala v dvajsetih dneh in imenovala tudi novega občinskega svetnika Adija Rošerja, ki bo nadomestil Borovnika, saj mu z izvolitvijo ta funkcija poteče.