Novi (stari) najemnik na Kopah

Izbrana Robeta družinsko in poslovno povezana z Vabom.

Objavljeno
25. avgust 2016 18.47
Mateja Kotnik
Mateja Kotnik
Slovenj Gradec – Letošnjo zimo bo smučarske naprave na Kopah upravljala družba Robeta, ki se ukvarja s proizvodnjo avtodomov in je s podjetjem Vabo, lanskim upravljavcem smučišč na zahodnem Pohorju, povezana tako družinsko kot poslovno. Za enoletni najem smučišča so stečajni upraviteljici podjetja GTC Kope Simoni Goriup ponudili 54.000 evrov, 16.000 evrov več, kot je bila najemnina lani.

Družba Robeta je z Vabom doslej sodelovala na področju vzdrževanja smučarskih naprav in objektov. Po besedah Boštjana Paradiža iz Vaba bo tako tudi ostalo, Vabo pa bo pod Robetinim okriljem tako kot lani skrbel za obratovanje smučišč in polnjenje turističnih kapacitet na Pohorju in v dolini.

Iz Robete, ki jo vodi Rajko Pogorevčnik, so sporočili, da so se zavezali opraviti tudi vsa potrebna vzdrževalna dela za prihajajočo smučarsko sezono. Predvidoma bodo stala 150.000 evrov. »Zagotavljamo, da bomo z Vabom smučišča in naprave pravočasno pripravili na sezono,« je povedal Pogorevčnik. Predprodajo smučarskih vozovnic bodo začeli 1. oktobra.

Med ponudniki tudi Jesenšek

Stečajna upraviteljica GTC Kope Simona Goriup je najemnika izbirala med tremi prispelimi ponudbami. Med njimi sta bili tudi ponudba družbe Vabo ter ponudba, ki so jo po neuradnih, a zanesljivih informacijah skupaj pripravili stari znanci pohorskih strmin: nekdanji direktor GTC Kope Srečko Jesenšek, nekdanji prvi mož Športnega centra Pohorje in lastnik Rikoma Drago Rataj ter njun nekdanji poslovni partner iz Avstrije.