O odgovornosti vodstva za stanje na otroški kardiologiji ne bodo odločali

Člani sveta UKC Ljubljana o odgovornosti vodstva ne bodo glasovali, »ker na osnovi strokovnega sveta ni potrebe«.

Objavljeno
03. oktober 2017 22.40
Ma. F., STA
Ma. F., STA
Ljubljana - Svet UKC Ljubljana ne bo odločal o odgovornosti vodstva UKC za stanje na programu otroške kardiologije, je povedal predsednik sveta Tomaž Glažar. Kot je dejal, je strokovni svet UKC podprl strokovno direktorico Marijo Pfeifer, škode kliničnemu centru zaradi izjav vodstva v javnosti pa niso mogli dokazati, zato ne morejo odločati o razrešitvi.

»Ves čas je svet zavoda pri obravnavi tematike srečeval z vprašanjem stroke. Glede na nedvoumno mnenje strokovnega sveta lahko ugotavljamo, da se program otroške kardiologije strokovno odvija prav,« je po današnji seji sveta dejal Glažar.

Tako člani sveta UKC Ljubljana o odgovornosti vodstva za program otroške kardiologije »ne bomo glasovali, ker na osnovi strokovnega sveta ni potrebe«, je dodal Glažar. Po njegovih besedah niso pravi naslov, da bi odločali o strokovnih vprašanjih.

Strokovna direktorica UKC Ljubljana Marija Pfeifer je sicer na eni od preteklih novinarskih konferenc dejala, da so od januarja odkrili 22 primerov napačnih diagnoz pri enem zdravniku na pediatrični kliniki.

Na vprašanje, ali je s takšnimi izjavami v javnosti škodila ugledu UKC, pa je Glažar dejal, da se strinjajo s strokovnim svetom, da komuniciranje v tej zgodbi večkrat ni bilo ustrezno, kritike pa da so letele predvsem na Pfeiferjevo. A kot pravi Glažar, vsak dela napake in napake so pogosto tudi osnova za izboljšanje v prihodnje.

Ker pa škode, ki naj bi nastala UKC s takšnimi izjavami v javnosti, niso mogli dokazati, pa »nismo imeli trdne podlage za ukrepe v smeri razrešitve,« je dejal.