Ob selitvi odpovedali krvodajalsko akcijo

Mariborski center za transfuzijsko medicino se je preselil na začasno lokacijo, v prihodnje težav zaradi tega ne pričakujejo več.

Objavljeno
27. maj 2014 11.24
tre*KRVODAJALCI
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor
Maribor − Center za transfuzijsko medicino mariborskega univerzitetnega kliničnega centra (UKC), ki je moral zaradi obnove urgence izprazniti dosedanje prostore, od včeraj deluje na začasni lokaciji v četrtem nadstropju klinike za ginekologijo in perinatologijo.

Pri tem so iz UKC sporočili, da so »zaradi morebitnih tehničnih težav« preklicali današnjo krvodajalsko akcijo.

Kot je povedala Lidija Lokar, predstojnica centra za transfuzijsko medicino, so včeraj selili še zadnje stvari. »Tisto, kar mora delovati za bolnike, že deluje na začasni lokaciji,« je dejala Lokarjeva, torkovo krvodajalsko akcijo pa so odpovedali, ker je treba še priključiti analizatorje in računalniško opremo.

»Zaloge krvi je trenutno dovolj. Če bi bilo kakršnokoli pomanjkanje, si akcije ne bi upali odpovedati,« je pojasnila Lokarjeva.

V začasnih prostorih v zgradbi klinike za ginekologijo, kjer naj bi predvidoma ostali do konca leta, v prihodnje ne pričakuje več nobenih motenj pri krvodajalski dejavnosti. Če pa bi se vendarle pojavile, so se dogovorili s ptujsko in murskosoboško bolnišnico, da bodo lahko odvzeme krvi lahko vršili tudi tam.