Občani Pirana bodo položnice lahko plačevali brez provizije

Na piranski občini so z junijem uvedli projekt tako imenovane občinske blagajne.

Objavljeno
16. junij 2013 13.17
Mo. Z., Delo.si, STA
Mo. Z., Delo.si, STA
Piran - Na piranski občini so z junijem uvedli projekt t.i. občinske blagajne, ki občanom zagotavlja gotovinska plačila položnic brez provizije. S projektom, za katerega so se odločili zaradi dobrih izkušenj iz drugih slovenskih mest, želijo v Piranu v času krize občanom pomagati pri zmanjševanju tekočih stroškov.

Občina v projektu sodeluje s poslovalnico poslovne banke NKBM v Luciji, ki jo je občina tudi pooblastila za izvajanje storitev občinske blagajne.

Pirančani bodo lahko na omenjeni banki v času uradnih ur, tj. od ponedeljka do petka med 8.30 in 13. uro ter med 14.30 in 17. uro, z gotovino in brez provizije plačevali storitve občinskih javnih zavodov (šol, glasbenih šol, vrtcev), storitve občinskih javnih podjetij (za plačilo vodarine, smetarine) ter storitve dobave električne energije, so pred dnevi sporočili iz piranske občine.

Občani bodo na banki plačali znesek na položnicah brez provizije, pri tem pa se bodo morali izkazati z osebnim dokumentom. Provizijo bo banki poravnala občina po izstavljenem računu.

Kot so po poročanju Slovenske tiskovne agencije zapisali na občini, si po izkušnjah drugih občin, ki so tovrstno blagajno že uvedle, obetajo veliko zanimanja za to storitev.