Obnovo kočevske srednje šole začeli z rušenjem

Jutri bo končano rušenje dela stavbe kočevske srednje šole, ki je pogorela decembra lani.

Objavljeno
20. junij 2013 19.13
Simona Fajfar, Kočevje
Simona Fajfar, Kočevje
Kočevje - Stavbo srednje šole Kočevje, ki je sredi maja postala gradbišče, je podjetje CGP danes začelo rušiti. Odstranili bodo nadstrešek, nekdanji upravni del stavbe in del vhoda ter avle, saj je bil ta del zgradbe zgrajen na rečnih naplavinah, to pa pomeni težave s statiko.

Po novem projektu bo nova srednješolska stavba še vedno velika 2500 kvadratnih metrov, vendar bo kvadratne oblike. Upravni prostori in tudi vseh deset učilnic bo v prvem nadstropju, pridobitev pa bo naravna svetloba v večnamenski dvorani in v avli. V pritličju bosta razdelilna kuhinja in delavnice za mizarje, s katero - upajo - bodo v ta program privabili več učencev. Občina Kočevje pa bo pridobila prostor za še eno igralnico vrtčevske enote Brlogec.

Obnova montažne zgradbe, ki je bila zgrajena leta 1980 in je pogorela 27. decembra lani, bo zaključena konec oktobra. Dijaki - letos jih je 135 - bodo pouk v svoji šoli nadaljevali šele konec novembra, ko bo šola tudi opremljena in bo imela uporabno dovoljenje. Celotna investicija bo vredna okoli 2,5 milijona evrov, saj so gradbena dela ocenjena na 2,1 milijona evrov, za opremo učilnic, kuhinje in razdelilne kuhinje pa računajo, da bodo potrebovali še okoli 400.000 evrov.