Obvestilo: objavljen je razpis za Zoisovo štipendijo

Prijavijo se lahko tisti, ki jo že prejemajo, ali pa se letos prvič pripravljajo na razpis. Rok za oddajo vlog: 5.9 oz. 8.10.

Objavljeno
19. junij 2014 17.11
Posodobljeno
19. junij 2014 17.11
Dijaki Kamniške gimnazije na vaji muzikla Neumrljivi. V Kamniku, 14.5.2014

Ljubljana - Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je na svoji spletni strani objavil poziv za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije in razpis za prvo dodelitev Zoisove štipendije za šolsko oz. študijsko leto 2014/2015.

Rok za oddaje vlog za dijake je 5. september, za študente pa 8. oktober, so danes sporočili iz sklada.

Poziv za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije

Namenje je tistim, ki jim je bila štipendija za posamezni izobraževalni program podeljena po starem zakonu o štipendiranju in napredujejo v višji letnik istega programa.

K vlogi morajo ti vlagatelji priložiti dokazila o izpolnjevanju enega izmed meril (izjemni dosežek ali povprečna ocena) in dokazila glede dodatkov, ki jih uveljavljajo (dodatek za bivanje, uspeh, za štipendiste s posebnimi potrebami).

Poziv za prvo dodelitev

Tisti, ki se prvič prijavljajo na razpis za prvo dodelitev Zoisove štipendije, bodo obravnavani po novem zakonu o štipendiranju. Vlogo z dokazili morajo poslati priporočeno ali vložiti osebno na naslov sklada.

V vlogi in dokazilih morajo izkazati tako izjemni dosežek kot tudi uspeh (povprečna ocena oz. zlata matura ob prehodu na študij oz. uvrstitev med najboljših pet odstotkov študentov v generaciji), kar je ena izmed novosti, ki jih prinaša novi zakon.

K osnovni štipendiji lahko ti vlagatelji na podlagi ustreznih dokazil pridobijo dodatek za bivanje in dodatek za štipendiste s posebnimi potrebami.

Dokumentacija (besedilo, vloga in ostali obrazci) v zvezi s pozivom in razpisom je na voljo na spletni strani javnega sklada, poroča Slovenska tiskovna agencija. Ob tem v javnem skladu dijakom in študentom svetujejo, naj pozorno preberejo dokumentacijo in se prijavijo na ustrezen poziv oziroma razpis.