Omejevanje nosilnosti enajstih premostitev

Koncesionarji bodo na cestah začeli postavljati znake v soboto, 18. januarja.

Objavljeno
17. januar 2014 13.34
A. S., Gospodarstvo
A. S., Gospodarstvo

Ljubljana – Na enajstih dotrajanih premostitvenih objektih bodo koncesionarji jutri začeli postavljati prometno signalizacijo za omejitev skupne dovoljene teže. Izmenično enosmeren promet na štirih najbolj prometnih mostovih pa bo uveden predvidoma še do konca meseca.

Cestna direkcija je sredi decembra – po dolgotrajnem opozarjanju, da ni sredstev za redno vzdrževanje – napovedala, da je petnajst objektov tako dotrajanih, da niso več sposobni prevzemati potrebne prometne obtežbe. Po protestu gospodarstva in prevoznikov so za ureditev na štirih mostovih našli primernejše rešitve (in denar), tako da je za mostova čez Pivko in Socko v Prestranku in na cesti med Arjo vasjo in Velenjem že objavljen javni razpis za obnovo. Na vseh štirih pa bo do rešitve problema uveden enosmerni promet.

Na enajstih odsekih uradnih obvozov ne bo, je pa direkcija za ceste, ki prosi prevoznike, da dosledno upoštevajo predpise glede največje dovoljene skupne mase vozil, pripravila pregled možnih alternativnih poti po državnih cestah. Vse informacije pa so na voljo preko Prometno informacijskega centra za državne ceste: na spletni strani www.promet.si, na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na telefonski številki 1970.