Opazili smo: Lokacija za novo džamijo Hala Tivoli

Zavod šport Ljubljana naj bi tako denar, ki ga bo dobil od prodaje, namenil za odplačilo dolga zaradi Stožic.

Objavljeno
12. marec 2016 10.19
Delo.si
Delo.si

Ni minilo dolgo od začetka gradnje prve džamije v Sloveniji, ki bo stala za Bežigradom, že se v javnosti pojavljajo govorice, da se zelo kmalu obeta gradnja druge. Ta naj bi stala v Šiški, saj naj bi tam živela veliko številčna muslimanska skupnost, ki bo po pričakovanjih verskih analitikov v prihodnjih letih eksponentno naraščala.

Točna lokacija nove džamije naj bi bila po besedah dobro obveščenih virov blizu kuvajtske vlade kar Hala Tivoli, ki se že dlje časa sooča s finančnimi težavami. Zavod šport Ljubljana naj bi tako denar, ki ga bo muslimanska skupnost v Ljubljani s pomočjo prijateljskih držav namenila za nakup Hale Tivoli, namenila za poplačilo posojil, ki si jih je nakopala zaradi Stožic.

Lokacija Hale Tivoli naj bi bila neuradno za džamijo mišljena že od nekdaj, o čemer priča tudi njeno ime, a se je zapletlo pri lastništvu zemljišča, na katerem objekt stoji. Lastniki  zemljišča namreč do pred kratkim sploh niso bili vpisani v zemljiško knjigo. Neuradno, ker naj bi bil že od samega začetka lastnik Hale Tivoli, ki naj bi si zanjo izmislil tudi ime, zdaj že pokojni šejk Džaber al Ahmad al Sabah. V zemljiško knjigo je sedaj vpisano ime podjetja, ki nima nobenega zaposlenega, zatorej lahko upravičeno sklepamo, pa tudi na Facebooku smo zasledili, da v ozadju stojijo bogati strici iz arabskega polotoka, ki želijo islamizirati našo deželo.