Ostal brez vozniške: skozi naselje 91 km/h

Zaradi poslabšanja varnosti na Celjskem in na Koroškem več nadzora prometa.
Fotografija: Stanje varnosti cestnega prometa se je letos na območju Policijske uprave Celje izredno poslabšalo. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Stanje varnosti cestnega prometa se je letos na območju Policijske uprave Celje izredno poslabšalo. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Celje – S celjske policijske uprave so sporočili, da so včeraj na relaciji Medlog–Celje–Laško–Rimske Toplice–Zidani
most–Vrhovo opravljali večurni nadzor hitrosti po metodologiji VERIGA.

Zaznali so 69 cestnoprometnih kršitev, zaradi katerih so v enem primeru podali obdolžilni predlog, v enem primeru tujcu izrekli globo na kraju ter izdali 67 plačilnih nalogov.


Množica celjskih prekrškarjev


Obdolžilni predlog so podali za 20-letnega voznika začetnika, ki je v naselju vozil s hitrostjo 91 kilometrov na uro. Odvzeli so mu tudi vozniško dovoljenje.

Voznik osebnega vozila je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola, z 0,72 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, povzročil prometno nesrečo. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu ga bodo kazensko ovadili.

Še eden od voznikov je storil več cestnoprometnih prekrškov in na znake policistov ni ustavil. Ko so ga ujeli, je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 1,14 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Ker se ni strinjal z rezultatom, so mu odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil in se začel nedostojno vesti do policistov in se upirati postopku, zaradi česar so uporabili prisilna sredstva. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali do streznitve. Proti njemu bodo podali obdolžilni predlog.


V enem tednu trije smrtni primeri


Stanje varnosti cestnega prometa se je letos na območju Policijske uprave Celje izredno poslabšalo, zato bodo poostrene nadzore vsakodnevno izvajali na najbolj kritičnih cestah in odsekih. V dobrem tednu so namreč v prometnih nesrečah umrli trije ljudje – pešec ter voznik in voznica osebnega vozila.

Policisti bodo zelo pozorni na uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Vse udeležence v prometu tudi pozivajo, naj nikar ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače, in naj dosledno spoštujejo cestnoprometne predpise in s tem pripomorejo k boljši varnosti na naših cestah.

Komentarji: