Otroci in mladi v osmih slovenskih mestih predstavljali Evropo

Ob dnevu Evrope so že štirinajsto leto zapored otroci iz vrtcev in šol predstavljali države Evropske unije.

Objavljeno
09. maj 2014 15.15
Špela Kuralt, Celje
Špela Kuralt, Celje
Slovenske šole z Evropsko hišo Maribor in Šolo za ravnatelje so v okviru projekta Evropska vas v osmih področnih središčih predstavljale evropske države. Evropske vasi so tako danes zaživele v Ljubljani, Mariboru, Celju, Murski Soboti, Slovenj Gradcu, Radovljici, Novi Gorici in Kopru.

Cilj projekta je spodbujanje medkulturnega razumevanja, strpnosti, solidarnosti pa tudi spoznavanje drugih narodov in držav v Evropski uniji.

V projektu letos sodeluje več kot 250 vzgojno-izobraževalnih zavodov, vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter zavodov otrok s posebnimi potrebami.

Priprava pri vseh predmetih

V Celju se je na Krekovem trgu predstavljalo 23 osnovnih šol, sedem srednjih šol, Vrtec Zarja Celje, Glasbena šola Celje, Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije Celje ter Mladinski center Celje.

Učenci, dijaki in študenti so se na ta dan pripravljali celo šolsko leto, saj je namen, da spoznavanje posamezne države šola vključi v redno delo. To pomeni, da državo spoznavajo pri različnih šolskih predmetih, tudi na razredni stopnji, pri podaljšanem bivanju in interesnih dejavnostih.