Ovadili direktorico tržiškega doma za starejše

Renata Prosen naj bi bila v letu 2010 s tremi zaposlenimi sklenila dvojne pogodbe.

Objavljeno
12. februar 2014 20.27
Dom starejših Tržič
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Tržič – Razrešeni predstavniki države v svetu zavoda Doma Petra Uzarja Tržič Sebastjan Erlah, Marija Močnik in Vida Raztresen, in tudi Helena Plevanč, predstavnica občine Tržič v omenjenem svetu zavoda, so včeraj na kranjsko okrožno tožilstvo zaradi goljufije kazensko ovadili direktorico doma Renato Prosen.

Poročali smo že o napetih odnosih med člani sveta zavoda in direktorico doma starejših. Zaradi domnevnega mobinga zaposlenih, malomarnega dela in nezakonitega poslovanja, kar pa je direktorica odločno zanikala, so jo razrešili 23. decembra. Toda vlada ni soglašala z njeno odstavitvijo, ampak je 16. januarja razrešila svoje štiri predstavnike v svetu zavoda.

Sebastjan Erlah je včeraj za Delo pojasnil, »da nekdanji člani nikakor niso mogli dopustiti, da bi se nepravilnosti pometle pod preprogo. Mobing je težko dokazljiv, goljufanje pri sklenitvi pogodb o zaposlitvi pa je evidentno«. Direktorica Renata Prosen je namreč junija 2010 trem delavkam v podpis izročila dvojne pogodbe o zaposlitvi, ki so bile hkrati sprejete za pripravništvo in za določen oziroma nedoločen čas, zato da je zavod od ministrstva za delo pridobil 11.651 evrov refundacije za pripravništvo.

O zapletih v domu bo danes razpravljal tudi tržiški občinski svet, ki naj bi glasoval tudi o odpoklicu Plevančeve kot predstavnice občine v svetu zavoda.