Oživljanje tretje osi

Kontič je vse odgovorne povabil na pogovor o hitri cesti

Objavljeno
07. november 2014 15.24
Tunel
Brane Piano, Velenje
Brane Piano, Velenje
Velenje - Za ponedeljek popoldan je velenjski župan Bojan Kontič »zaradi neaktivnosti odgovornih« na pogovor o usodi hitre ceste ob tretji razvojni osi povabil ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča, ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen ter poslanke in predstavnike gospodarstva.

O umeščanju trase tretje razvojne osi, tudi odseka med Velenjem in Spodnjo Savinjsko dolino, že dolgo ni novic, kmalu pa bosta minili dve leti, kar je bil iz javne obravnave umaknjen osnutek državnega prostorskega načrta za omenjeni del tretje osi.

Kontič si je ponedeljkov pogovor zamislil kot delovno srečanje, na katerem pričakuje tudi generalnega direktorja Družbe za razvoj infrastrukture Jurija Kača, župane in poslanke regije Saša, predsednika Obrtno podjetniške zbornice Slovenije Branka Meha, predsednika in generalnega direktorja Gospodarske zbornice Slovenije Sama Hribarja Miliča, izvršno direktorico Gospodarske zbornice Slovenije za politike in zakonodajo Alenko Avberšek ter Aljaža Verhovnika iz Mladinske iniciative za tretjo razvojno os.

»Izgradnja tretje razvojne osi je za Velenje in celotno regijo zelo pomembna. Od nje je v veliki meri odvisen nadaljnji razvoj naše regije, zato so ukrepi v zvezi z njeno izgradnjo nujni,« je pred srečanjem dejal velenjski župan. Kontič je pred letošnjimi lokalnimi volitvami zavzemanje za določitev trase in gradnjo odseka hitre ceste uvrstil tudi med svoje prioritete.

Po drugi strani še ni pozabljeno, da je Gašperšič še kot ministrski kandidat septembra o domačih infrastrukturnih projektih govoril, da jih Slovenija finančno ne zmore ter o njihovi nepotrebnosti, pri čemer je največ prahu dvignila izjava o nepotrebnosti drugega tira.