Petrovič vztraja na mestu predsednika sindikata policistov

Sindikalist, proti kateremu je sprožen predkazenski postopek, se ne namerava umakniti.

S. P., STA
čet, 10.03.2016, 18:21

Celje - Zoran Petrovič vztraja na mestu predsednika Sindikata policistov Slovenije. Kot je povedal na današnji novinarski konferenci, je po ugotovitvah v zvezi načrtovanim prometnim nadzorom nad ministrom Borisom Koprivnikarjem svoj mandat vezal na glasovanje, ki bo potekalo na izrednem kongresu.

Ta bo sklican takoj po končanih pogajanjih z vlado. Kot je dejal, zaradi uvedbe predkazenskega postopka ne more komentirati začetka postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi sedmim policistom glede načrtovanega prometnega nadzora nad ministrom za javno upravo Koprivnikarjem. Vsi policisti so po njegovih besedah poklicani na zagovor 31. marca.

»Pred sindikatom je zelo težko obdobje, ker se med pogajanji ureja trajni status policista. Članstvo sindikata pa pričakuje uspešen zaključek pogajanj z vladno stranjo,« je dejal Petrovič.

Poudaril je, da se bodo pogajanja z vladno stranjo nadaljevala v torek, ker je kredibilen pogajalec, se bo Petrovič udeležil tudi teh pogajanj.

Dodal je tudi, da je Sindikat policistov Slovenije doslej zapustilo 40 članov, pridobili pa so štirje nove člane. Od sindikata Petrovič mesečno prejme 250 evrov za vodenje in okrog 600 evrov za druge stroške.

Na vprašanje, ali se je že pogovoril z direktorjem slovenske policije Marjanom Fankom, je Petrovič, ki je v teh dneh prejel 700 pisem podpore, odgovoril, da še ne. Prav tako na družbenem omrežju Facebook ostaja še naprej odprt njegov profil.

Vodstvo slovenske policije sedmim policistom očita, da so naklepno huje kršili pogodbene in druge obveznosti iz delovnega razmerja in tudi zakonske določbe. Njihov namen pa naj bi bil, da z načrtovanim protipravnim nadzorom ministra poskušajo diskreditirati kot glavnega pogajalca vlade.

Prijavi sovražni govor