Pirničani proti, Lipa napoveduje prireditve

Soglasno za prepoved nočnega obratovanja, mnogi tudi za popolno zaprtje kluba.

Objavljeno
21. junij 2013 14.24
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Spodnje Pirniče – Gostinski lokal Lipa je kljub napovedi, da bi morala biti tam včeraj prireditev, ostal zaprt. Prireditev Lipa clubbing je bila sicer napovedana za včeraj, danes in jutri, ali bo na katerega od teh dni res uresničena, pa še ni znano. Krajani delovanje Milene Zavašnik sicer ocenjujejo kot izigravanje.

»Ne da smo proti nočnemu obratovanju Lipe, nasprotujemo tudi rednemu obratovanju, ne strinjamo se s prireditvami že konec tega tedna, s katerimi nas zdaj hoče izigrati Milena Zavašnik,« so bili v pirniškem kulturnem domu enotni krajani Spodnjih Pirnič, Zavrha in Pirnič.

Predsednica KS Pirniče Nada Prešeren je imela že prve minute zbora krajanov težko delo, saj je morala večkrat pojasniti, da lahko krajani glasujejo le o tem, ali se strinjajo s podaljšanjem obratovanja Lipe, torej z nočnim obratovanjem po 22. uri, ne pa od 6. do 22. ure. »O vsem drugem pa lahko samo podate mnenje,« je dejala, pri tem pa jo podprl tudi pravnik Matevž Krivic.

Na zboru izvedeli za prireditev

Kot smo že poročali, je Milena Zavašnik v imenu podjetja Viro-Tim na občino Medvode naslovila vlogo za podaljšan delovni čas lokala od 22. do 5. ure, zaradi formalnih razlogov pa je občina vlogo zavrnila. Nato je vložila novo za »podaljšano obratovalno dovoljenje Lipa cluba od 22. do 4. ure, ob četrtkih, petkih in sobotah pa od 22. ure do 5. ure, trajno za leta 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 ...«, občina pa je novo vlogo zavrnila z obrazložitvijo, da dva postopka ne smeta teči hkrati.

Občina je prejšnji teden zaprosila tudi krajevno skupnost, naj pove svoje mnenje, preden odloči o strinjanju ali odklonitvi vloge o podaljšanem obratovalnem času.

Nada Prešeren je pojasnila, da je po informaciji o odprtju Lipa bara prejela številne ogorčene odzive. »Tak lokal ne sodi v naselje, ne nasprotujemo pa obratovanju v dnevnem času,« je prebrala mnenje KS, ki je bilo občini poslano 6. junija.

Na to, da so Zavašnikovi že pred tragedijo decembra 2005 raje sedem let plačevali globe, kot da bi upoštevali pravila, saj tudi prej občina ni dovolila nočnega obratovanja, pa je opozorila direktorica občinske uprave Vanja Debeljak in navzoče presenetila z napovedjo, da v lokalu že 20., 21. in 22. junija napovedujejo prireditve Lipa clubbing od 22. do 4. ure, o čemer je Zavašnikova obvestila upravno enoto in policijo.

Specialec s svetopisemskim citatom

Ljudem je zavrelo, olje na ogenj pa je prilil še Domen Vivod, nekdanji specialec, ki se je predstavil kot strokovnjak in direktor družbe za varovanje. Razbesnel jih je s predavanjem, v katerem so bili očitki, da tudi sami krajani povzročajo hrup in živcirajo drug drugega, končal pa je s Kristusovimi besedami, da naj tisti, ki je brez greha, prvi vrže kamen.

Na presenečenje mnogih se je v dvorani pojavila tudi Milena Zavašnik, ki jo je eden od sosedov vprašal, ali je ni nič sram. Branila se je pred očitki o hrupu, jasno pa je povedala, da je diskoteko Lipa pred leti odprla ona in da bo v prihodnje vanjo dovoljen vstop samo polnoletnim.

Smejali so se ji ob napovedi, da bo obratovanje steklo, saj ima Viro-Tim blokiran račun. »Tudi zaradi spoštovanja do svojcev treh umrlih deklet pred diskoteko se ne sme več odpreti!« so si bili edini. To se je pokazalo tudi pri glasovanju: od 167 navzočih jih je glasovalo 164, od teh sta bila dva za podaljšanje obratovalnega časa, 162 pa proti.