Pismo z Raven za Cerarja

»Lahko bi se nas spomnili tudi takrat, ko ni volitev«

Objavljeno
19. september 2016 18.53
ALJAŽ VERHOVNIK, MLADINSKA INICIATIVA ZA TRETJO RAZVOJNO OS

Ravne na Koroškem - Mladinska iniciativa za tretjo razvojno os, ki se zavzema za gradnjo hitre ceste na Koroško, je ob prihajajoči interpelaciji ministra za infrastrukturo dr. Petra Gašperšiča, predsedniku vlade dr. Miro Cerarju poslala pismo. Naslovili so ga tudi na ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen in vse poslanske skupine državnega zbora. 

V njem so zapisali, da želijo ob prihajajoči interpelaciji zoper ministra Gašperšiča spomniti na Cerarjevo obljubo, ki jo je dal marca 2015 na Koroškem. Takrat je na Prevaljah obljubil začetek gradnje tretje razvojne osi v letu 2019. »V Mladinski iniciativi za tretjo razvojno os pričakujemo, da bosta vlada in državni zbor z vso resnostjo izvedla predvidene aktivnosti za začetek gradnje hitre ceste na Koroško leta 2019,« so zapisali v pismu, ki ga je podpisal vodja Mladinske iniciative Aljaž Verhovnik.

V Mladinski iniciativi zahtevajo, da država še letos prejme državni prostorski načrt za odsek Šentrupert - Velenje, ki je pogoj za gradnjo hitre ceste na Koroško, kjer pa je prostorski načrt na relaciji Velenje - Slovenj Gradec že sprejet. Pričakujejo tudi, da bodo pristojni začeli vse aktivnosti na odseku tretje razvojne osi od Slovenj Gradca do Prevalj.

»Korošci vam želimo sporočiti, da bi se nas lahko spomnili tudi takrat, ko ni volilno leto. Na dostojno cestno povezavo s centrom države čakamo že več kot štirideset let. O pozitivnih učinkih tretje razvojne osi za razvoj naše regije najbrž ne potrebujemo posebej razlagati. To je zadnji vlak za obstoj mlade generacije na Koroškem.«