Pivska uspešnica se nadaljuje

Na fontani prodali že toliko vrčkov piva, kot ima Žalec prebivalcev, zanimanje pa še ne pojenja

Objavljeno
07. oktober 2016 18.28
Fontana
Brane Piano
Brane Piano
Žalec - Na Fontani piv Zeleno zlato sredi Žalca so v četrtek okoli poldneva našteli 21.306 obiskovalcev oziroma kupcev Kogojevih vrčkov s čipom, s katerimi je mogoče na fontani poskusiti po 5 vrst piva. Natanko 21.306 prebivalcev ima tudi Občina Žalec in zato so obiskovalko, ki je z vrčki izenačila število Žalčanov pričakali in jo nagradili.

Neja Tevž iz Velenja je prejela še en vrček, kolekcijo piva Kupec in vstopnico za Postojnsko jamo. Tega dne je minili tudi natanko mesec dni od odprtja fontane, število obiskovalcev pa je preseglo vsa pričakovanja.

Na občini so se nadejali, da bodo do konca oktobra prodali 6 tisoč pivskih vrčkov, kar bi jim pokrilo stroške obratovanja fontane, potem pa so jih je že v prvih treh tednih šlo v promet kar 18 tisoč.
Vstopnico za nagrajeno obiskovalko, sicer tudi plesalko Plesnega studia Velenje, je Žalcu kot turističnemu partnerju podarila Postojnska jama, od koder izletniki že prihajajo v Žalec. Ob odprtju fontane je žalski župan Janko Kos dejal, da se želijo povezati z drugimi turističnimi ponudniki v Sloveniji, to pa se zdaj tudi dogaja.

Kos je za Delo.si povedal, da so se nekoliko bali morebitnega negodovanja obiskovalcev fontane, če bodo morali čakati na svoj vrček in pivo, saj imajo za zdaj na fontani le pet avtomatiziranih naprav, ki so jih posebej zanjo razvili in izdelali v celjskem podjetju Etra. V kratkem in glede na prihodke od fontane bodo dodali še tri točilne naprave. »Toda nezadovoljstva pri fontani ni, hitro je postala kraj za srečanja. Ljudje počakajo, da pridejo na vrsto, se pogovarjajo, posedijo tudi uro ali uro in pol. Kliče nas vse več potovalnih agencij, ki delajo programe za naslednje leto in nas želijo vključiti v svoje turistične programe,« je navdušen žalski župan.

S fontano v Žalcu oziroma Savinjski dolini preteklost in hmeljarsko dediščino povezali s sodobnostjo. Inovativen koncept degustacije piva, o katerem so poročali tudi tuji mediji, pripoveduje zgodbo o hmelju in hmeljarstvu, na fontani, kjer bodo občasno vrste piv menjavali, pa bodo ponujali samo piva, ki so varjena s savinjskim hmeljem.