Po Fakinu Fakin?

Upravni zavod Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije za pozicijo generalnega direktorja ponovno predlaga Sama Fakina.

Objavljeno
14. marec 2016 13.16
Tiskovna konferenca ZZZS na sliki Samo Fakin 22.1.2014 Ljubljana Slovenija
L. K., STA
L. K., STA

Ljubljana − Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je danes skupščini predlagal ime novega generalnega direktorja ZZZS, Sama Fakina. Na poziciji štiriletnega mandata je bil kandidat že dvakrat, lani pa se mu je zalomilo zaradi nesoglasja pri imenovanju v državnem zboru in tako ni dobil tretjega zaporednega mandata. Če bo Fakin pridobil zadostno podporo skupščine, ki bo o imenovanju predvidoma odločala na prihodnji seji, 30. marca, mora soglasje o tem dati še državni zbor.

Na razpis za pozicijo generalnega direktorja ZZZS se je letos poleg Sama Fakina, ki do 16. maja zavod vodi kot vršilec dolžnosti, prijavil še sekretar v inšpektoratu za javni sektor Igor Klinar.

Oba kandidata sta v petek z upravnim odborom opravila pogovor in predstavila svoja programa, presojalo pa se je še izpolnjevanje pogojev in sposobnost kandidatov za opravljanje dela generalnega direktorja, kakor so navedene v prijavi in v priloženih pisnih listinah.