Po izjavah za Delo skoraj ob službo

Kolegij poslovnih direktorjev je nameraval odpustiti dr. Zvonka Hočevarja, ki namerava že šestič kandidirati za generalnega direktorja UKC.

Objavljeno
15. marec 2016 20.47
Brigite Ferlič Žgajnar
Brigite Ferlič Žgajnar
Ljubljana − V začetku februarja je kolegij poslovnih direktorjev ljubljanskega kliničnega centra sklenil, da poda predlog o odpovedi pogodbe o zaposlitvi dr. Zvonku Hočevarju, ki namerava v teh dneh šestič kandidirati za generalnega direktorja UKC. A kot kaže, so se glede predloga o odpovedi premislili.

Hočevarju, ki vodi službo za trženje storitev, očitajo, da ne opravlja vseh delovnih obveznosti, čeprav je v pogovoru za Delo trdil, da jih. Januarja je na vprašanje, koliko podrejenih ima kot vodja, odgovoril: »To je občutljiva tema. Skrbijo, da ne bi bil viden in da ne bi preveč delal, soočam se z mobingom. Naredim vse, kar mi odredijo. Urejam odnose z večjimi tujimi zavarovalnicami, garantna pisma, evidentiram ...«

Njegova izjava je očitno zmotila vodstvo UKC. Na kolegiju poslovnih direktorjev je Brigita Čokl, v. d. generalne direktorice, pojasnila, da Hočevar ne vodi nikogar. Poslovna direktorica Pediatrične klinike Biserka Marolt Meden je povedala, da se ne udeležuje sej komisije za odpis, katere član je. Sprejeli so sklepa, da se pripravi poročilo o njegovem delu v komisiji in da se v pravno službo posreduje predlog o odpovedi pogodbe z njim.

Iz UKCL so nam pojasnili, da Hočevar ni v postopku izredne odpovedi delovnega razmerja. Prav tako so zatrdili, da njegove kandidature za generalnega direktorja nihče ne omejuje, niti je ni nihče omejeval v preteklosti. Hočevar pravi, da je tovrstnih preigravanj vajen: »V času, ko sem med kandidati za generalnega direktorja, se me poskuša na različne načine diskreditirati.« Z imenovanjem v komisijo se ni strinjal, zato se je pritožil, in ker o njegovi pritožbi ni bilo nikoli odločeno, ni imel podlage, da bi se sej udeleževal.