Sneg še ne povzroča težav v prometu

Sneženje je že zajelo večji del države. Zlasti v višjih predelih se sneg že oprijemlje cestišča, a večjih težav ni.

Objavljeno
24. januar 2014 06.43
Posodobljeno
24. januar 2014 06.43
Ni. Č., K. V., Delo.si/ STA
Ni. Č., K. V., Delo.si/ STA

Nizka snežna odeja

Po podatkih agencije za okolje je do sedme ure zjutraj po nižinah večinoma zapadlo le nekaj centimetrov snega.

Promet je upočasnjen

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste se ponekod po Sloveniji sneg že oprijemlje cestišča, predvsem v višjih predelih, previdnost ni odveč.

Zaradi posipnih in plužnih skupin je promet na posameznih avtocestnih odsekih in na nekaterih državnih cestah upočasnjen.

Promet se povečuje na cestah, ki vodijo v mestna središča ter na samih mestnih vpadnicah. Zaradi prometne nesreče je na podravski avtocesti pred Hajdino proti Mariboru oviran promet.

Oviran promet zaradi prometne nesreče je tudi na glavni cesti Ribče - Litija v Litiji, na mostu čez Savo. Zaradi okvare tovornega vozila je na regionalni cesti Vrhnika - Logatec na vrhniškem klancu oviran promet.

Zaradi snega je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cesti je Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič - Idrija.

Na prelazu Ljubelj so na avstrijski strani obvezne verige.

Na Celjskem že zapadlo do 10 centimetrov snega

Na Celjskem, kjer je začelo snežiti okrog tretje ure zjutraj, je v višje ležečih predelih zapadlo okrog 10 centimetrov snega, v nižinah pa okoli pet centimetrov. Ekipe podjetja Vzdrževanje in obnova cest (Voc) so že opravile posip cest.

Po podatkih Agencije RS za okolje danes sneži v večjem delu države, do sedme ure zjutraj pa je po nižinah večinoma zapadlo le nekaj centimetrov snega.

Do sobote zjutraj, ko naj bi padavine ponehale, bo največ snega predvidoma zapadlo v vzhodnem delu Notranjske, na Kočevskem in v Beli krajini.