Po slovenskih mestih danes silvestrovanja na prostem

Na Kredarici se je prvič zgodilo, da na božič ni bilo snežne odeje. Brez snega tudi na silvestrovo.

Objavljeno
31. december 2015 17.24
lučke
S. P., STA
S. P., STA
Ljubljana - V več mestih bodo danes potekala silvestrovanja na prostem. Obiskovalci bodo uživali ob koncertih in ognjemetih, ki bodo po napovedih vremenoslovcev dobro vidni. Bodo pa nekoliko nižje temperature. Praznično vzdušje bodo pričarali tudi bolnikom, ki bodo novo leto pričakali v bolnišnicah. Brezdomce je že tradicionalno obiskal predsednik Borut Pahor.

Prvi bodo danes s silvestrovanji po mnogih krajih začeli otroci. Tudi v Ljubljani, kjer je bila po besedah direktorice Turizma Ljubljana Petre Stušek lanska novost odlično sprejeta. Na Kongresnem trgu se jim bodo v popoldanskih urah pridružili pravljični junaki, obiskal pa jih bo še Dedek Mraz. Največje silvestrovanje za otroke v Sloveniji sicer prirejajo na Jezerski promenadi na Bledu.

Ob večernih urah pa bodo trge preplavili nekoliko starejši. V prestolnici bo osrednje dogajanje na Kongresnem trgu, kjer bodo obiskovalce v novo leto popeljale glasbene skupine Muff, Tabu in Učiteljice. Pestro bo tudi v Mariboru, kjer bo največje silvestrovanje na prostem potekalo na Trgu Leona Štuklja. Za zabavo bosta skrbeli skupini Karneval band in Kingstoni.

Praznično vzdušje bodo pričarali tudi brezdomcem. Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote (VZD) bo namreč zanje v Ljubljani pripravilo tradicionalno silvestrovanje v študentskem domu Vincencij na Taboru. Tam jih bodo pozdravili predsednik države Borut Pahor, ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore in ljubljanski župan Zoran Janković.

S prazničnimi jedilniki pa bodo bolnike vsaj nekoliko razveselili tudi v slovenskih bolnišnicah.

Po besedah vremenoslovcev bo sicer silvestrski večer jasen, se bodo pa temperature po nižinah gibale med minus pet in minus deset stopinj Celzija.