Podjetje poslanca Vogrina (LV) ne poplačuje upnikom

Gregor Virant je poslanca pozval, naj do konca marca uredi položaj, sicer bo svetu stranke predlagal, naj ga pozove k odstopu.

Objavljeno
06. januar 2012 15.34
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Državljanska lista Gregorja Viranta je kritična do svojega poslanca Ivana Vogrina, sicer solastnika podjetja Interles-Belcont, ki je dolžno nekaterim upnikom, poroča STA.

Podjetje Interles-Belcont se ukvarja z montažo oken, senčil in vrat in kot so že pred časom poročali nekateri mediji, nekateri kupci kljub plačilu izdelkov ali avansa zanje niso dobili vsega, kar so plačali.

Iz Liste Virant so sporočili, da ogorčeni upniki že nekaj časa opozarjajo stranko na težave, ki jih imajo s podjetjem Interles-Belcont. Ob tem pravijo, da razumejo, da je nastali položaj v veliki meri posledica gospodarske krize in objektivnih poslovnih dejavnikov.

Vendar to, da jih ob kandidaturi o nastalih problemih Vogrin ni seznanil, je za stranko nesprejemljivo, so zapisali v sporočilu za javnost. »S tem je vse svoje kolege in celotno stranko obremenil s svojimi spornimi poslovnimi razmerji,« so zapisali.

Prav tako je, kot so navedli, nesprejemljiv Vogrinov odnos do upnikov, zlasti do fizičnih oseb, ki so vplačale avanse in upravičeno računale, da bodo proizvodi dobavljeni.

Odziva poslanca Vogrina STA še ni uspela dobiti, je pa konec decembra za Žurnal24 pojasnil, da kupcev ne želi ogoljufati in da bodo dobili to, kar so plačali. Kot je dejal, so tudi Interlesu različni upniki dolžni več kot pol milijona evrov in da te krize v družinskem podjetju preprosto ni znal predvideti.