Pol leta brez direktorja

V. d. direktorja velenjske občinske uprave je za pol leta postal univerzitetni diplomirani pravnik in magister Iztok Mori.

Objavljeno
15. december 2014 22.39
Velenje
 P.  B.
P. B.
Velenje – Prej je bil Mori direktor velenjske policijske postaje. Velenje nima stalnega vodje občinske uprave, odkar je bila pred skoraj pol leta Andreja Katič izvoljena v državni zbor. Ko je bil Kontič ponovno izvoljen za župana Mestne občine Velenje, je za direktorja imenoval Morija, toda preostala prijavljena sta se pritožila. Pred dnevi je vladina komisija sklep o izbiri direktorja občinske uprave in sklepa o neizbiri za oba prijavljena – po naših podatkih gre za uslužbenko protikorupcijske komisije in za kandidata iz Koroške – razveljavila. Komisija ni razveljavila razpisa, temveč je Mestni občini Velenje in županu naložila, naj ponovno odloči o izbiri.

Kontič je za Delo pojasnil, da mora določiti merila za izbiro direktorja in s kandidati opraviti razgovor. Pojasnil je: »Poleg zakonskih pogojev smo zahtevali, naj kandidati poznajo lokalno skupnost. Zdaj bomo to razdelali, s kandidati pa bom opravil tudi razgovor.« Kontič bo po vsej verjetnosti ponovno imenoval prav Morija, ki po njegovih zagotovilih izpolnjuje vse pogoje. Zakon dovoljuje, da lahko župan za čas od začetka natečajnega postopka do imenovanja novega direktorja na položaj za največ šest mesecev imenuje vršilca dolžnosti, ki izpolnjuje predpisane pogoje: Kontič je to storil danes.