Policisti še preiskujejo eksplozijo, stanovalci jezni in ogorčeni

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da še preiskujejo eksplozijo v mariborskem bloku.
Fotografija: Kot je dejal Primož Osojnik, so se v eksploziji poškodovale štiri osebe, od tega ena huje in tri lažje. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Kot je dejal Primož Osojnik, so se v eksploziji poškodovale štiri osebe, od tega ena huje in tri lažje. FOTO: Tadej Regent

Potem ko je včeraj eksplozija v stanovanjskem bloku na naslovu Bratov Greifov 18 povsem uničila šest stanovanj, mariborski policisti danes nadaljujejo preiskavo.

»Število poškodovanih se ni spremenilo, stanovalci se v skladu z možnostmi vračajo v svoja stanovanja, na kraju pa ostajajo policisti in kriminalisti, ki skrbijo za varnost ljudi in premoženja ter opravljajo preiskovalna opravila,« so zapisali v sporočilu za javnost. Dodali so, da bodo podatke o zaključku preiskave sporočili predvidoma jutri, saj gre za obsežno in zahtevno preiskavo.



Eksplozija je odjeknila nekaj pred pol četrto uro popoldne. Najverjetneje je eksplodiral zemeljski plin, ki so ga uporabljali za kuhanje, ne za ogrevanje, je včeraj za Delo dejal poveljnik Gasilske brigade Maribor, sicer vodja intervencije Primož Osojnik.

Kot je dejal Primož Osojnik, so se v eksploziji poškodovale štiri osebe, od tega ena huje in tri lažje. Vse so prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Zdravniki se še vedno borijo za življenje težje ranjene osebe. Skupno je bilo poškodovanih 18 stanovanj.

Eden od stanovalcev, upokojeni Ivan Dajčman, je za Delo povedal, da je moški, v čigar stanovanju je odjeknila eksplozija, star okrog 53 let. Med sosedi menda je večkrat nanesla beseda o tem, da je nevaren tako sebi kot drugim. »Enkrat sva mu z njegovim sinom že rešila življenje,« je dejal Dajčman.

Sosedje so po včerajšnjem dogodku ogorčeni in jezni, ker so opažali, da je imel njihov sosed osebnostne motnje, a Dajčman je zanikal, da bi o nevarnem početju moškega obvestili upravljavca.

Sosedje so po včerajšnjem dogodku ogorčeni in jezni, ker so opažali, da je imel njihov sosed osebnostne motnje. FOTO: Tadej Regent
Sosedje so po včerajšnjem dogodku ogorčeni in jezni, ker so opažali, da je imel njihov sosed osebnostne motnje. FOTO: Tadej Regent


Včeraj so bili aktivirani gasilci iz JZ GB Maribor ter PGD Maribor Pobrežje, Zrkovci in Brezje. Pogasili so požar v enem od stanovanj, iz objekta pa začasno umaknili 30 stanovalcev in devet hišnih živali. Služba za ZiR MOM je stanovalcem uničenih stanovanj ponudila nadomestne bivalne enote, vendar so se ti preselili k svojcem.

Preberite še:

Komentarji: