Policistoma, domnevno vpletenima v afero na UKC, prepovedali delo

Policista, ki ju sumijo vpletenosti v afero s preskakovanjem čakalnih vrst na Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, sta prejela sklep o prepovedi opravljanja dela

Objavljeno
22. oktober 2016 21.33
Mario Belovič
Mario Belovič

Glavni osumljenec v korupcijski aferi v Ljubljani Uroš Smiljič je medtem še vedno v hišnem priporu, je danes poročal POP TV.

Preiskovalna sodnica je hišni pripor zoper Smiljiča odredila 14. oktobra po končanem zaslišanju in na podlagi zbranih okoliščin. Specializirano državno tožilstvo je zanj predlagalo pripor iz koluzijske nevarnosti in zaradi ponovitvene nevarnosti, a je zunajobravnavni senat sodišča oba predloga zavrnil.

Smiljič, zaposlen v UKC Ljubljana, je bil pridržan tri dni pred tem v kriminalističnih preiskavah, povezanih z domnevnim preskakovanjem čakalnih vrst v zdravstvu oz. zaradi sumov storitve večjega števila korupcijskih kaznivih dejanj. Med drugim je preiskava potekala tudi v UKC Ljubljana in na onkološkem inštitutu, poročanje POP TV STA.

Policija je 12. oktobra sporočila, da so storitve omenjenih kaznivih dejanj osumljeni dve pravni osebi in 14 fizičnih. Dva dneva pozneje pa je še pojasnila, da v tej številki niso zajeti policisti, prav tako osumljeni storitve nekaterih kaznivih dejanj.