V Ljubljani divjalo močno neurje

Na Blejskem jezeru se je zaradi neurja z močnim vetrom v težavah znašla pletna.

Objavljeno
27. junij 2015 17.49
Ma. F., Delo.si
Ma. F., Delo.si

Ljubljana - Po prijetnem dopoldnevu so Ljubljano popoldan zajele močne padavine s točo. Velika nevarnost toče je bila na območju Gorenjske in Notranjske. Padavine so se nato pomiknile proti Dolenjski.

Močno deževje je povzročilo tudi nekaj preglavic. Na Blejskem jezeru se je zaradi neurja z močnim vetrom v težavah znašla pletna, ki so jo morali s čolnom odvleči do obale. Nihče od potnikov ni bil poškodovan. Aktivirani so bili tudi potapljači in gasilci, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

V prestolnici je preglavice povzročala predvsem meterorna voda, ki je zalila nekaj kleti, na Celovški cesti pa je osebno vozilo obstalo v podhodu. Tudi v Zagorju in Trbovljah je voda povzročala težave stanovalcem.

V Radovljici je voda zalila podvoz ceste pod železniško progo, zaradi česar je bila cesta nekaj časa neprevozna.

Po poročanju prometno informacijskega centra je bila zaradi poplavljenega cestišča zaprta glavna cesta Trbovlje-Hrastnik.

V Grosuplju je udar strele povzročil požar strehe, v Ljubljani pa je strela poškodovala strešnike objekta na Vojkovi cesti.

Tudi jutri možne plohe in nevihte

Jutri bo sončno, zjutraj in deloma dopoldne ponekod v severovzhodnih krajih še zmerno do pretežno oblačno. Popoldne bo predvsem na vzhodu možna kakšna ploha ali nevihta.

Zahodno Evropo bo zajel vročinski val

Zahodno Evropo naj bi prihodnji teden zajel vročinski val, napoveduje britanska meteorološka agencija Met. Temperature se bodo predvidoma že ta konec tedna začele dvigati na Iberskem polotoku, v Španiji in na Portugalskem, v začetku prihodnjega tedna pa tudi v Franciji. Sredi prihodnjega tedna bi lahko dosegle 40 stopinj Celzija in več, piše STA.