Ponoči je zalilo več objektov in poplavilo nekaj cest

Močneje bo deževalo še do večera.

Objavljeno
02. maj 2016 08.50
Posodobljeno
02. maj 2016 08.50
mpi-Dež
M. Č.
M. Č.
Ljubljana - Po podatkih Agencije RS za okolje je v severovzhodni Sloveniji v 24 urah do danes zjutraj padlo od 20 do 70, ponekod pa še celo več litrov dežja na kvadratni meter. Zalilo je več objektov in poplavilo nekaj cest, zato so imeli gasilci ponoči veliko dela. Močneje bo deževalo še do danes zvečer, povzema Slovenska tiskovna agencija.

Na agenciji za okolje pričakujejo, da bo do danes zvečer padlo še približno 10 litrov dežja na kvadratni meter, ponekod pa tudi do 30 litrov na kvadratni meter. Ob tem lahko pride do razlivanj, zlasti vodotokov z zaledjem na Pohorju in Kozjaku.

Zaradi obilnih padavin so imeli gasilci v nedeljo zvečer in ponoči po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje precej dela predvsem na širšem območju Maribora, Ptuja in Murske Sobote. Črpali so meteorno vodo iz več stanovanjskih in gospodarskih objektov ter iz vode potegnili dve vozili, ki sta obstali v podvozu pod železniško progo v Spodnjih Hočah oziroma na Ptuju.

Na Bezeni v občini Ruše so gasilci čistili potok, ki je ogrožal stanovanjske hiše, nad Pesnico v občini Kungota pa so s cestišča odstranili podrto drevo. V nedeljo zvečer so posredovali so tudi na Zgornjem Boču, kjer so z folijo prekrili zemeljski plaz.

Na Dolenjskem pa je težave povzročal močan veter. Okrog 20. ure je na cesto med Šmarjem in Javorovico v občini Šentjernej padlo drevo, odstranili so ga delavci komunale.

Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh? Napoved si lahko ogledati na tej povezavi.