Popoldne in zvečer možna neurja s točo

Predvsem v severni in osrednji Sloveniji so ob nevihtah možni močnejši nalivi in sunki vetra, lokalno pa tudi toča.

Objavljeno
11. julij 2012 19.32
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si
Ljubljana − Po podatkih urada za meteorologijo agencije za okolje bodo popoldne, zvečer in v prvem delu noči predvsem v severni in osrednji Sloveniji ob nevihtah možni močnejši nalivi in sunki vetra, lokalno pa tudi toča, piše Slovenska tiskovna agencija.

Plohe in nevihte so se po državi pojavljale že ponoči in v jutranjih urah. Močni nalivi in neurja so povzročili več težav. Tako z različnih krajev poročajo o odkritih strehah, podrtih drevesih in zalitih kletnih prostorih.

Udar strele je zanetil požar na gospodarskem poslopju v naselju Podgorje v občini Slovenj Gradec. Ogenj je v celoti uničil objekt, poginilo je šest govedi, v požaru pa je bilo uničenega tudi več orodja. Ogenj je uničil tudi kmetijsko poslopje na Orehku v Kranju.

Na Gorenjskem je neurje s točo največ preglavic sicer povzročilo na območju Jesenic, kjer so po polnoči iz kletnih prostorov več stanovanjskih hiš črpali meteorno vodo. V okolici Tržiča je močan veter ponoči podiral drevesa.
Na Štajerskem, v Slovenskih Goricah, Prekmurju in Notranjskem je močan veter razkril strehe posameznih objektov, zaključuje STA.