Postavljanje ograje se nadaljuje

Na mejnih prehodih Obrežje in Guškovje postavljajo panelno ograjo.

Objavljeno
21. oktober 2016 21.11
Ma. F.
Ma. F.

Ljubljana - Vlada se je na sredini seji seznanila s potekom postavitve ograje na obmejnih območjih in odločila, da zaradi možnosti ponovitve množičnih migracij nadaljuje z aktivnostmi, ki bi policiji omogočile učinkovito varovanje zunanje schengenske meje. Do sedaj je bilo postavljenih 183 kilometrov, in sicer od mejnega prehoda Gibina do doline reke Dragonje.

Državne oblasti so včeraj začele postavljati panelno ograjo na mejnem prehodu Obrežje, danes pa jo postavljajo tudi na mejnem prehodu Gruškovje. Na nekaterih območjih pa so žičnato ograjo nadomestili s panelno. Gre za prehodna mesta, mejne prehode, strnjena naselja, turistične destinacije in območja, kjer bi narasel vodostaj reke lahko ogrozil postavljeno ograjo.

»Če bi prišlo do možnosti ponovnega migracijskega vala, se bo mejni prehod zaprl,« je danes ob robu seje mariborskega mestnega sveta povedal državni sekretar na notranjem ministrstvu Andrej Špenga.

V naslednjih dneh se bo postavljanje panelne ograje nadaljevalo na območjih, na katerih bi lahko glede na lanskoletne izkušnje prišlo do poskusov množičnega prehajanja migrantov preko Slovenije.

Kot poudarjajo na notranjem ministrstvu, gre za nujen in začasen ukrep.