Potrebujejo dodaten tim nujne pomoči

Ministrstvo za zdravje bodo pozvali, da čim prej razširi mrežo kadra nujne medicinske pomoči.

Objavljeno
15. februar 2016 17.21

Šempeter pri Gorici - Po mesecu in pol delovanja urgentnega centra v Šempetru v bolnišnici ugotavljajo sicer pričakovano povečano število zdravstvenih obravnav, nepričakovana in veliko večja ovira pa je pomanjkanje zdravnika na oddelku za hitre preglede, kar je po pravilniku o zagotavljanju neprekinjene nujne medicinske pomoči naloga primarnega zdravstva.

»Zakonodaja in ministrstvo za zdravje nista predvidela zadostnega števila dežurnih ekip. V izogib nevarnosti slabe strokovne obravnave obolelih smo v bolnišnici zavzeli stališče, da ne glede na finančni primanjkljaj povečamo število dežurnih mest in razporedimo zdravnike tako, da je zagotovljena varna oskrba pacientov,« pravi dr. Dunja Savnik Winkler, pomočnica direktorice šempetrske bolnišnice za strokovno-medicinske zadeve.

Člani sveta zavoda so na zadnji seji podprli aktivnosti vodstva in vseh delavcev bolnišnice v skrbi za bolnike, opozarjajo pa, da je potrebno bolj aktivno delovanje strokovne skupine ministrstva za zdravje in več aktivnosti s strani primarnega zdravstva Zdravstvenega doma Nova Gorica.

Zato bodo ministrstvo za zdravje pozvali, da čim prej razširi mrežo kadra nujne medicinske pomoči na dodaten tim, ki bi bil zaposlen v oddelku za hitre preglede, tako pa bi tudi zmanjšali dotok bolnikov za sekundarni nivo.

Za komentar zahtev šempetrske bolnišnice smo zaprosili tudi ministrstvo za zdravje, kjer pa poziva še niso prejeli, zato ga, kot poudarjajo, ne morejo komentirati.