Požežnik zapustil Janšo

Celjska SDS brez vodstva, tudi iz drugih strank možni prestopi k Šrotu.

Objavljeno
23. oktober 2017 20.50
Brane Piano
Brane Piano

Celje – Potem ko je na petkovem srečanju mestnega odbora SDS Celje odstopil predsednik Janko Požežnik, je včeraj za Delo potrdil, da izstopa tudi iz stranke. Ali se dogovarja za pristop k listi župana Bojana Šrota, ki jo ta sestavlja za lokalne volitve 2018, Požežnik ni hotel komentirati, ker da o tem še ni razmišljal.

»Nisem Janšev vojščak, saj razmišljam s svojo glavo in žal je SDS zadnje čase zapustilo več takšnih ljudi. Celjska SDS je deset let tvorno delovala v mestnem svetu, veliko smo naredili, zdaj pa me vse več stvari moti,« je povedal Požežnik. V tem mandatu je poveljnik in direktor poklicne gasilske enote Celje tudi državni svetnik, stranka pa ga ni ponovno predlagala v državni svet. A kot pravi, to ni edini vzrok za njegov izstop iz SDS, bolj ga moti, da mu tega niso vnaprej povedali.

Na vprašanje, ali ga je župan Šrot že povabil h kandidaturi na njegovi listi na lokalnih volitvah 2018, Požežnik ni hotel jasno odgovoriti. Šrot je pred kratkim za TV Celje potrdil, da se bo prihodnje leto potegoval za šesti županski mandat kot neodvisni kandidat, saj je februarja 2016 izstopil iz SLS. Razmišlja tudi o svoji listi za volitve v mestni svet. Prav mogoče je, da se mu bodo na njej pridružili vodilni iz vodstev nekaterih strank v sedanjem mestnem svetu.

Požežnik je potrdil, da iz celjske SDS ne odhaja samo on, vendar ni hotel omenjati imen. Neuradno naj bi jo zapustil še podpredsednik Miloš Rovšnik, tudi Šrotov pooblaščenec za gospodarstvo, pa mestna svetnica Vladka Deželak in morda celo drugi podpredsednik Marjan Ferjanc, sicer direktor Splošne bolnišnice Celje.

Če bo Šrot privabil tudi vodilne ljudi drugih celjskih strank, lahko celjskim odborom političnih strank močno zmanjša možnosti za uspeh na volitvah leta 2018 v Celju.