Prav posebna, dobrodelna gimnazija

Dijaki so v zadnjih letih za dobrodelnost zbrali 30.000 evrov.

Objavljeno
26. oktober 2013 21.17
Celje, 25.10.2013 - Dobrodelni koncert na Gimnaziji Ceter Celje.
P. B., Celje
P. B., Celje

Celje – »Dokazujemo, da nam je mar – ne le zase, temveč tudi za druge, ki jim življenje ni tako naklonjeno,« je rekla Špela Terbovc, maturantka Gimnazije Center Celje. In je s sošolci iz 4. č, dijaško skupnostjo ter z vrstniki iz Interact kluba Celje na šoli organizirala dobrodelni koncert. Na njem so v petek za nekdanjo dijakinjo Veroniko in osnovnošolca Alena mladi zbrali 4000 evrov.

Veronika je lani v prometni nesreči izgubila mamo in bila zelo hudo poškodovana in opečena. Potrebuje vrsto dragih estetskih operacij. Šestošolec Alen je zbolel za limfnim rakom in se zdravi v ljubljanskem kliničnem centru, z mamo pa živita sama.

Odkar dijaki na šoli pripravljajo dobrodelne koncerte, jim je uspelo zbrati že več kot 30.000 evrov. Pri zadnjem koncertu je moči združilo skoraj tisoč mladih in 80 profesorjev z Gimnazije Center Celje, ene največjih šol na Celjskem, ki je tudi članica mreže Unescovih in okoljskih šol. Program petkovega koncerta so pripravili mladi, udeležili so se ga pomembni gostje, nastopili pa sta glasbeni skupini Earthshock in Mendem, vokalna zasedba A-Kamela in plesna skupina The Pharaos.