Pred Domžalami v smeri Maribora sedemkilometrski zastoj

Zaradi prometne nesreče je zaprt vozni pas.

Objavljeno
24. avgust 2015 19.09
Zastoji na cestah
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Ljubljana - Na štajerski avtocesti v smeri Maribora se je pred Domžalami zgodila prometna nesreča, zaprt je vozni pas, zaradi česar je nastal daljši zastoj. Trenutno je po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste kolona dolga okoli sedem kilometrov. V prometni nesreči lažje poškodovano voznico so odpeljali v ljubljanski klinični center.

Policijska uprava (PU) Ljubljana je bila o prometni nesreči na štajerski avtocesti pred Domžalami obveščena ob 14.30, so sporočili s PU Ljubljana. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 34-letna voznica osebnega vozila z neprilagojeno hitrostjo vozila po prehitevalnem pasu. Ko se je približala stoječi koloni, ki je nastala zaradi del na avtocesti med izvozoma Domžale in Krtina, je, da bi se izognila trčenju, začela močno zavirati. Pri tem je zavila desno, izgubila oblast nad vozilom, ki se je prevrnilo na levi bok, in trčila v betonsko varovalno ograjo. V prometni nesreči ni bilo udeleženo nobeno drugo vozilo.

Po podatkih policije je utrpela lahke poškodbe. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Na avtocestah po Sloveniji več nekajkilometrskih zastojev

Gost promet z zastoji je na dolenjski avtocesti med cestninsko postajo Dob in Višnjo Goro proti Ljubljani - zastoj je dolg približno tri kilometre. Dvokilometrski zastoj je tudi na štajerski avtocesti med Domžalami in Krtino proti Mariboru, gost promet se vije tudi na obalnih cestah Materija - Kozina, Dragonja-Šmarje-Koper, Šmarje-Dragonja, Lucija-Portorož-Izola ter na Hrvaškem pred istrskim ipsilonom proti Sloveniji.

Gost promet z zastoji je tudi na ljubljanski vzhodni obvoznici med Bizovikom in predorom Golovec proti razcepu Malence in na cestah Črnuče - Trzin - Domžale.

Na mejnem prehodu Dragonja je za vstop v državo treba čakati pol ure.

Še vedno je zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče polovična zapora na glavni cesti Maribor-Dravograd pri Ožbaltu, kjer se je zjutraj zgodila nesreča, v kateri je umrl 62-letni voznik osebnega vozila.