Prihodnji petek nov protest proti Acti in nov poziv Anonymousa

Aktivistična skupina Anonymous slovensko vlado poziva, da zamrzne podpis sporazuma.

Objavljeno
10. februar 2012 13.48
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si

Ljubljana - Aktivnosti civilne družbe proti sprejemu mednarodnega sporazuma za boj proti ponarejanju (Acta) se nadaljujejo. Pobudniki protestnih shodov, ki sta istočasno potekala 4. februarja v Ljubljani in Mariboru, pozivajo k udeležbi na novem protestu prihodnji petek, 17. februarja, poroča STA.

Aktivistična skupina Anonymous je objavila nov poziv slovenski vladi.

Tudi tokrat je pobudnik protesta, ki naj bi potekal med 15. in 18. uro v Ljubljani, Gregor Plemenko. V pozivu, objavljenem na spletnem družbenem omrežju Facebook, je zapisal, da se od voditeljev zahteva odločen ne sporazumu Acta.

Za izvedbo novega protestnega shoda so se odločili, ker bo na ta dan v DZ potekala razprava na to temo. Odbor DZ za zadeve EU je prav danes v časnikih objavil vabilo na javno predstavitev mnenj o podpisu Acte.

Mednarodna hekerska aktivistična skupina Anonymous, ki je ob prvem protestu z napadom povzročila začasno nedostopnost spletnih strani Nove Ljubljanske banke, je medtem v četrtek na spletni strani za izmenjavo video posnetkov Youtube objavila nov posnetek, v katerem poziva k udeležbi na novem protestu.

Hkrati pošilja novo opozorilo slovenski vladi. Poziva jo, da podobno kot Poljska, Češka in Slovaška zamrzne podpis sporazuma. V kolikor tega ne bo storila, grozi z napadom na spletne strani slovenske vlade ter nato objavo dokumentov in podatkov, ki jih bo dobila s pomočjo napada.