Protestniki 15o bodo ostali brez šotorov

Po novem letu morajo vrniti enega od večjih izposojenih šotorov, v katerem organizirajo dnevne delavnice in skupščine.

Objavljeno
29. december 2011 18.05
Posodobljeno
29. december 2011 18.12
Ma. B., notranja politika
Ma. B., notranja politika

Ljubljana - Po nizkih zimskih temperaturah je protestnike pred ljubljansko borzo doletela še infrastrukturna zadrega. Po novem letu morajo vrniti enega od večjih izposojenih šotorov, ki jih imajo postavljene pred borzo, novega pa še nimajo.

Zato so danes poslali javno pismo, v katerem prosijo za pomoč. »Šotor, ki je zdaj središče naših aktivnosti (delavnice in skupščine), moramo vrniti. Brez njega bo naše delovanje pozimi onemogočeno. Če pa bi si lahko izposodili dva, bi vzpostavili še predavalnico za odprto univerzo Boj za,« v pismu pišejo protestniki, naslovljeno pa je na sekretarja sindikata poklicnega gasilstva Davida Švarca.

»Prošnjo smo poslali tudi na vsa gasilska društva, radi bi namreč ohranili naše aktivnosti na trenutni ravni, brez velikega šotora pa bo to težko,« nam je zadrego pojasnil eden od koordinatorjev gibanja 15o Andrej Kurnik.

David Švarc o težavah protestnikov do danes ni bil obveščen, povedal pa nam je, da gre takoj v akcijo: »Boj podpiramo, v njem smo tudi sodelovali. Naredili bomo vse, kar je mogoče, da jim pomagamo.«