Prva letošnja novorojenčka v Ljubljani in Trbovljah

Dečka sta se rodila minuto čez polnoč.

N. G., STA
pon, 01.01.2018, 09:43

Prvi novorojenček letos je Tine Brodnik, ki se je rodil minuto po polnoči v ljubljanski porodnišnici mami Urši, očetu Urbanu in sestrici Maruši.

Sicer sta prva novorojenčka v novem letu v slovenskih porodnišnicah dečka v Ljubljani in Trbovljah. Deset minut za njima se je v ljubljanski porodnišnici rodila tudi prva deklica letos.

Na prvi dan novega leta so do okoli 9. ure mamice rodile še v porodnišnicah v Celju, Brežicah in Postojni, vse so povile dečke. V celjski porodnišnici se je prvi deček rodil ob 4.59, prav tako je deček prvi novorojenček v letošnjem letu v brežiški porodnišnici. Rodil se je ob 1.04. Tudi v Postojni so na svet kor prvega letos pospremili dečka, na svet je privekal ob 1.39.

Prvi Tine z mamo, očetom in sestrico. Foto Jože Suhadolnik/Delo

V Kranju pa je mamica dečka ob 6.20 rodila doma. V drugih porodnišnicah po Sloveniji so prve novorojenčke v letošnjem letu sredi dopoldneva še pričakovali.

V ljubljanski porodnišnici so na zadnji dan v letu imeli 14 porodov, od tega pet dečkov in devet deklic. V celem letu 2017 so zabeležili 5928 porodov, od tega kar 173 parov dvojčkov, enkrat pa so se rodili tudi trojčki, so sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

Prijavi sovražni govor