Raiffeisen Leasing na dražbi kupil še premičnine doma v Preboldu

Stečajnik bo izpodbijal izvršbo na opremi, ki izvira še iz »starih časov«.

Objavljeno
02. junij 2014 20.22
Polona Malovrh, Trbovlje
Polona Malovrh, Trbovlje

Prebold - Raiffeisen Leasing (RL), lastnik objekta, v katerem je Dom upokojencev Prebold, je danes na javni dražbi kupil še za 190.000 evrov premičnega premoženja - opremo in drobni inventar skupaj s pripadajočimi pravicami za opravljanje podjema institucionalnega varstva starejših.

RL je bil na dražbi predkupni upravičenec in najboljši ponudnik. Zadnje tri mesece je imel od stečajnega upravitelja družbe KDU v stečaju Denisa Kostrevca opremo in druge medicinske, fizioterapevtske in kuhinjske pripomočke, ki so potrebni, da je dejavnost v domu potekala nemoteno, v najemu za 1600 evrov na mesec. Skupaj z objektom, v katerem je zdaj od šestdeset do sedemdeset starostnikov, je februarja oddal v nadaljnji najem domu upokojencev Franca Salamona iz Trbovelj. Šestmesečni najem se izteče poleti. V RL so že ob napovedi dražbe jasno povedali, da se jim zdi prodaja premoženja kot poslovne celote edino smotrna in primerna. S prihodom Trboveljčanov v preboldski dom je javna mreža socialnih zavodov za institucionalno varstvo starejših pridobila 155 postelj v nadstandardnih sobah.

V stečajnem postopku družbe KDU v stečaju, lastnika Ivana Kovača iz Zagorja, ki mu vse do žalostnega konca ni uspelo dobiti koncesije za preboldski dom, pa se zapleta. Stečajnik Kostrevc je pred dnevi sodišče prosil za soglasje za plačilo 1270 evrov sodne takse. Če je ne bi poravnal v roku, s tožbo, s katero želi izpodbijati izvršbo na premičninah v Preboldu, ne bo nič.

Okrajno sodišče v Žalcu je namreč januarja dovolilo, da se izvršba upnika Be-gre proti dolžniku SG Kovač - tudi njegov lastnik je Ivan Kovač - nadaljuje z izvršbo opreme v lasti KDU v stečaju. Družba SG Kovač je bila njen dobavitelj, v igri pa je dobrih 50.000 evrov. Da bi zavaroval stečajno maso KDU, se je Kostrevc odločil za tožbo.