Ravenska SDS v komunalnem podjetju ne bo imela nadzornika

Do referenc kar po telefonu. Tajno glasovanje Janku Bogoviču ni pomagalo.

Objavljeno
17. november 2016 22.15
acr*40. obletnica specialne enote
Mateja Kotnik
Mateja Kotnik

Ravne na Koroškem – Z rebalansom proračuna so na Ravnah brez težav zagotovili 100.000 evrov za novoustanovljeno Javno podjetje Ravne ter poroštvo za zavarovanje 200.000 evrov posojila za nakup opreme, zapletlo pa se je pri imenovanju nadzornikov.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in priznanja je v nadzorni svet komunalnega podjetja predlagala svetnike Zlatka Haliloviča, Domna Mlinariča, Petra Stočka in Jožeta Kacila, s čimer pa se niso strinjali v občinski SDS.

Svetnik Igor Oder je komisiji očital, da je po krivici spregledala njihovega kompetentnega kandidata Janka Bogoviča. Vendar je podpredsednik komisije Zlatko Halilovič zatrdil, da je bil predlog za Bogovičevo imenovanje pomanjkljiv, saj v njem ni bilo navedenih referenc, in da jih je občinska SDS poskušala pridobiti kar med sejo.

»Škafar, ti si po telefonu klical Bogoviča in mi smo po zvočniku poslušali, kaj je govoril. Oprosti, še osnovnega predloga za kandidaturo ne znate pripraviti,« je svetniku SDS Milanu Škafarju očital Halilovič. Po pritožbi SDS je občinska komisija ugotovila, da vseh pet kandidatov, tudi Bogovič, izpolnjuje pogoje.

Župan Tomaž Rožen je predlagal, naj kandidati še enkrat predstavijo svoje reference – za Bogoviča je to storil Škafar –, nato pa so se odločili, da bo najbolj pošteno, če svetniki o njihovi primernosti tajno glasujejo, v nadzorni svet pa bodo imenovani štirje kandidati, ki bodo dobili največ glasov. Po glasovanju se je izkazalo, da bo obveljal predlog komisije. Kandidat SDS Bogovič je namreč dobil premalo podpore, da bi postal nadzornik, prejemal sejnino v višini 75 evrov bruto in odločal tudi o imenovanju direktorja novoustanovljenega podjetja. Iz neuradnih, a zanesljivih virov smo izvedeli, da je to mesto že rezervirano. Zasedla naj bi ga ženska, ki se na komunalo dobro spozna.